Polițiștii de imigrări din Bihor au depistat, în urma unui control desfășurat miercuri, 27 de cetățeni străini care lucrau fără forme legale la o firmă ce nu deține avize pentru angajarea lor. 

Toți cei 27 de străini sunt din Bangladesh, bărbați cu vârste între 19 și 47 de ani, arată un comunicat dat publicității joi de Serviciul pentru Imigrări al județului Bihor.

Potrivit informării, „din verificări a reieșit faptul că aceștia sunt posesori ai unor vize de lungă ședere în scop de muncă obținute în baza unor avize de angajare, la o societate comercială din județul Bihor, însă au desfășurat activități lucrative la o altă societate, care în prezent nu deține aviz de angajare pentru persoanele în cauză”.

Numele celor două firme, atât al celei care avea avize pentru angajarea străinilor, cât și al celei la care respectivii munceau efectiv, nu au fost făcute publice.

Cert e că, în urma celor constatate, „poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor, iar pe numele cetățenilor străini urmează a fi emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile”.

Reprezentantul firmei angajatoare a fost amendat cu 100.000 de lei, în conformitate cu  prevederile OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!