Bărbaţii din Coreea de Nord vor fi obligaţi să se tundă precum liderul Kim Jong-un, o măsură care a început să se aplice deja la Phenian, informează Radio Asia Liberă.

Noul regulament a fost introdus în capitala Coreei de Nord în urmă cu două săptămâni, dar normele privind tunsoarea vor începe să fie aplicate şi în restul ţării.

Un nord-coreean care trăieşte acum în China a declarat că tunsoarea lui Kim Jong-un are o reputaţie destul de proastă în Coreea de Nord, fiind asociată cu stilul contrabandiştilor din China. "Până la jumătatea anilor 2000, această tunsoare era poreclită "freză de contrabandist chinez", a declarat acesta pentru Korea Times.

Tunsorile pe care nord-coreeni puteau să le aibă erau restricţionate şi până acum. Bărbaţii aveau de ales între 10 tunsori, în timp ce femeile aveau de ales între 18 stiluri de coafură.

Recent, televiziunea de stat din Coreea de Nord a lansat o campanie împotriva părului lung la bărbaţi, numită: "Să ne tăiem părul în concordanţă cu stilul de viaţă socialist".