Poliţiştii l-au prins în noaptea de vineri spre sâmbătă pe bărbatul suspectat că a incendiat opt maşini în Sectorul 1 al Capitalei. Individul şi-a recunoscut faptele. Între el şi proprietarii maşinilor nu există nicio legătură, însă bărbatul are tulburări de comportament. 

"Nu au fost stabilite toate argumentele care au dus la incendierea acelor autoturisme. A fost destul de ambiguu în ceea ce a exprimat. Nu există nicio legătură între el şi proprietarii maşinii. Acesta şi-a recunoscut toate faptele", a declarat, sâmbătă, şeful Poliţiei Sector 1, Ionuţ Dana, potrvit News.ro.

El a spus că bărbatul în vârstă de 45 de ani nu a mai săvărşit astfel de fapte în trecut, însă are dosar penal şi permisul suspendat după ce a condus o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Bărbatul este şofer profesionist, are copii şi nu este căsătorit.

"Probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui şi s-a ajuns la aceste incendieri. Va fi propus pentru arestare preventivă de către Parchet", a spus şeful Poliţiei Sector 1.

Ionuţ Dana a adăugat că bărbatul are anumite tulburări de comportament, însă este un caz izolat şi nu poate fi caracterizat drept un piroman.

"În aceste zile, cetăţenii din Bucureşti nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente", a mai spus Ionuţ Dana.

Şeful Poliţiei Sector 1 a explicat că în ultima săptămână poliţiştii au vizionat peste 300 de ore de înregistrări şi au fost audiate peste 30 de persoane, fiind duse la secţie mai mulţi bărbaţi care semănau cu autorul incendierii maşinilor şi le-a mulţumit bucureştenilor pentru ajutorul dat autorităţilor în acest caz.