Tragedia petrecută sâmbătă seară pe lacul din Paleu, unde un bărbat de 52 de ani domiciliat în comuna Roșiori a murit înecat după ce a ajuns cu mașina în apă, a șocat comunitatea pescarilor din Bihor.

Victima, pe numele lui Florin Lazăr, era chiar administratorul acestei bălți de pescuit (Lacul La Bobby) și, totodată, un pescar împătimit și cunoscut.

Bobby, cum i se mai spunea bărbatului, este deplâns pe rețelele de socializare de numeroși oameni, care scriu că bărbatul era nu doar un pescar priceput, ci și un om bun, care oferea oricui o mână de ajutor.

Moartea lui a fost groaznică: mașina pe care o conducea s-a răsturnat în lac și, deși nivelul apei era mic, bărbatul a rămas încarcerat în mașină și s-a înecat.

Scafandrii care s-au dus de urgență la locul incidentului, alături de ale echipaje de salvare, nu au mai putut să-l salveze.

„La locul evenimentului, s-au deplasat pompierii Detașamentului 2 Oradea cu ambulanța SMURD a subunității, cu o autospecială de intervenție și cu autospeciala de scafandri și o barcă. Cu aceasta din urmă nu s-a acționat, pentru că apa era până la nivelul pieptului”, a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL, Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

În mașină, alături de șofer, mai era o persoană, care a reușit să iasă din autoturism, ajutată de un martor. Lazăr, însă, nu s-a putut salva.

„Mașina era răsturnată pe plafon, iar victima era încarcerată. Salvatorii au scos mașina din lac și au evacuat victima”, a mai spus Roșca. Nu au mai putut să-l salveze pe bărbat, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea prezent la fața locului declarându-i decesul.

Cunoscuți ai lui Florian Lazăr spun că este posibil ca bărbatul să nu fi reușit să iasă singur din mașină pentru că era accidentat la o mână.

Balta de pescuit pe care bărbatul o administra va rămâne închisă o perioadă nedefinită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!