Tânărul din Ștei care s-a intoxicat marți cu ciuperci otrăvitoare a încetat din viață sâmbătă. Acesta nu a mai putut fi transferat la București pentru transplant, din cauza stării grave de sănătate în care se afla.

Sebastian Popovici a decedat în jurul orei 17.30, fiind internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea.

Potrivit dr Carmen Pantiș, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, acesta nu a mai fi putut fi transferat la Institutul Clinic Fundeni. „Transferul ar fi trebuit să aibă loc de dimineață, dar era atât de instabil încât nici până pe heliport nu l-am fi putut duce”, a spus Pantiș.

Bărbatul a ajuns marți la Spitalul Județean, unde a fost internat în secția de Interne, suferind de insuficiență hepatică. După numai 24 de ore starea sa s-a înrăutățit, fiind transferat la secția ATI. Era căsătorit și avea trei fetițe, cea mai mare în vârstă de 4 ani. 

Dr. Carmen Pantiș a mai spus că este important ca lumea să conștientizeze cât de periculoase pot fi ciupercile culese din natură. „Acestea pot provoca moartea în doar 3 sau 5 zile, iar singura scăpare este transplantul de ficat, care se poate face în țară doar în București sau Iași”, a explicat medicul.