Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul găsit înecat vineri în unul din lacurile de acumulare din satul bihorean Sântion şi au confirmat că este cel luat de apele Crişului Repede în luna ianuarie şi negăsit atunci de pompieri.

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, victima este un bărbat în vârstă de 83 de ani din Oradea. Acesta dispăruse de acasă în luna ianuarie, dar familia lui nu a dorit mediatizarea cazului.

Pe 11 ianuarie, un bărbat a căzut în Crişul Repede, în aval de Podul Intelectualilor. Trupul său nu a fost însă găsit de pompierii orădeni, care au avut chiar mai multe misiuni de căutare, toate fără succes.

Vineri, un pescar a anunţat la numărul unic de urgenţă 112 că pe unul din lacurile de acumulare din Sântion, care comunică cu râul Crişul Repede, se vede plutind un cadavru. Pompierii orădeni l-au scos din apă, medicii de la Ambulanţă au constatat că este vorba despre o persoană decedată, iar pompierii au început identificarea lui.

Familia bărbatului căzut în apele Crişului în ianuarie au confirmat că este vorba despre aceeaşi persoană.