Şoferul în vârstă de 50 de ani din Piatra Neamţ, internat la Oradea după ce a declarat la intrarea în ţară, prin Borş, că a lucrat într-o comună din Italia afectată serios de coronavirus şi închisă de autorităţi, nu este infectat cu virusul COVID-19, au relevat analizele realizate la Timişoara.

"Rezultatul pentru persoana de sex masculin internată la Oradea a ieşit negativ pentru infecţia cu COVID 19", a declarat, joi, dr. Daniela Rahotă, șefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, pentru BIHOREANUL.

Potrivit metodologiei impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, bărbatul  -  internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, sub izolare - va fi testat încă o dată. "În cursul acestei zile (n.r. joi) am trimis iar la Timişoara (n.r. la Spitalul Victor Babeş) pentru a doua probă. Dacă şi a doua probă este negativă, atunci poate pleca acasă, în Piatra Neamţ", a adăugat dr. Rahotă.

INSP a impus testarea de două ori pentru persoanele care nu prezintă simptomatologie, respectiv de trei ori pentru cele care au simptome.

Totuşi, femeia de 52 de ani din Oradea care a fost suspectă de coronavirus, dar ale cărei analize au ieşit negative, va fi testată doar de două ori. "Nu o vom testa de trei ori pentru că între timp nu mai are nici simptomatologie", a spus şefa DSP Bihor. Pentru a doua testare, prelevările au fost trimise tot joi la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Femeia este în continuare internată secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, sub izolare.

Dr. Daniela Rahotă a declarat pentru BIHOREANUL că nu există alte internări cu suspiciune de coronavirus în Bihor.

Şefa DSP Bihor a afirmat că, potrivit celor mai recente date, 135 de persoane se află în autoizolare la domiciliu în Bihor, după ce s-au întors din zone afectate de coronavirus. Nu au simptome şi sunt verificate periodic pentru a se vedea dacă respectă carantina la domiciliu de către echipaje mixte formate din poliţişti şi medici ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.