Bărbatul care a murit duminică seară, strivit de un copac căzut peste maşina în care se adăpostea de furtună era un orădean în vârstă de 37 de ani. Informaţia a fost anunţată, luni, de comandantul ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, într-o scurtă conferinţă de presă.

"Când echipajele au ajuns la Bulz, bărbatul era decedat", a declarat Caba.

Orădeanul era în maşină împreună cu o femeie care a fost descarcerată de pompieri şi acum se află în spital. Starea ei este gravă, dar stabilă, potrivit dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, prezent în aceeaşi conferinţă de presă.

Dr. Mateoc a mai spus că furtuna violentă de la Bulz a adus în spitalele din Oradea 13 victime, iar în cele din Cluj alte 3. În Oradea, 7 persoane au rămas internate, dintre care una în stare foarte gravă.

"Am primit un total de 13 victime, dintre care una în stare gravă, cod roşu, un tânăr de 23 de ani cu un traumatism cranio-cerebral sever, în comă, care a fost şi operat în cursul nopţii, şi momentan este cu un prognostic rezervat", a declarat doctorul. Tânărul este orădean.

Printre victimele care au rămas internate se numără şi un copil, a cărui stare de sănătate este însă bună. "Cinci victime au cod galben, cu traumatisme la nivelul capului, toraco-abdominale, nici una nu pune viaţa în pericol. Persoanele sunt stabile hemodinamic şi respirator. Celelalte victime au fost în cod verde, cu contuzii uşoare", a mai spus Mateoc.

Despre răniţii internaţi în judeţul vecin reprezentanţii ISU Crişana nu cunosc niciun detaliu.

Potrivit lui Mateoc, răniţii care au ajuns la spitalele din Oradea sunt turişti din Bihor, Arad, Timişoara şi Bucureşti.