Şoferul care a căzut, vineri seară, cu maşina într-un canal de fugă de lângă oraşul bihorean Aleşd, nu a fost încă găsit. Echipaje de scanfandri din Bihor şi Arad l-au căutat până duminică seară la ora 21, dar fără noroc.

"A fost cercetată în amănunt o suprafaţă de peste 4 kilometri, dar nu a fost găsit", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Luni dimineaţă, salvatorii au reluat cercetarea la Lugaş, unde localnicii au sesizat că au văzut ceva suspect plutind pe apă. Deocamdată, nu se ştie dacă este sau nu vorba de trupul bărbatului.

Auto-accidentarea s-a petrecut vineri seară, pe drumul dintre Aleşd şi Aştileu, între o balastieră şi haltă, o zonă cunoscută de localnici drept "platoul de la Criş". Şoferul autoturismului Volkswagen Touareg, un bărbat de 60 de ani, a căzut de pe un pod ce trece peste canalul care alimentează hidrocentrala din zonă. Un localnic a alertat salvatorii prin numărul de urgenţă 112, iar scafandrii au scos maşina din apă, dar şoferul nu se afla în interior.

Potrivit unor surse neoficiale, şoferul căutat este Florin Groza, un bihorean originar din Vadu Crişului care are o balastieră lângă Aleşd, iar când a avut accidentul pleca, de fapt, de la serviciu spre casă.

"Evenimentul s-a produs în condiţii de ceaţă. Şoferul a vrut să traverseze un pod foarte îngust", a declarat luni, subcomisar Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene. Totuşi, poliţiştii nu l-au înregistrat ca accident rutier, pe motiv că nu s-a petrecut pe un drum public. 

De altfel, pe Facebook, mai mulţi aleşdeni se revoltă spunând că accidentul putea fi evitat, dacă podul şi drumul ar avea marcaje corespunzătoare. Oamenii se plâng că podul, prea îngust, nu este nici semnalizat, chiar dacă trafic rutier în zona respectivă există.

UPDATE:

Echipajele ISU Crişana au oprit, luni, căutările bărbatului, după ce au verificat lacul de acumulare Lugaş şi nu l-au găsit. "În pofida eforturilor echipajelor mobilizate, persoana căutată nu a fost găsită", a precizat căpitan Camelia Roşca.