Opera Vox aduce pe 2 noiembrie, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria celebrul spectacol "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, opera bufă în trei acte. Rolul bărbierului Figaro va fi interpretat de Davide Rocca, bariton italian a mai jucat acest rol în diferite teatre de operă din Europa.

Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretată de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Opera Naţionala Română din Iaşi. În rolul Contelui Almaviva va fi tenorul Mihai Irimia de la Opera Română din Braşov, iar Bartolo şi Basilio, vor fi başii Ioan Vrăsmaş şi Marius Chiorean. De la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, este invitată în rolul Bertei, mezzo-soprana  Manyoki Maria.

Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra şi Corul Opera Vox, iar la pupitrul dirijoral se va afla elveţianul Salvatore Cicero. Regia şi scenografia poartă semnatura lui Horia Ballint.

Perucile din Botega lui Figaro vor fi însufleţite de manechinele şi manechinii Agenţiei "Graziela Models". Acompaniamentul recitativelor la clavecin vor fi asigurate de Adela Bihari, cadru didactic la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Bărbierul din Sevilla  (în italiană Il Barbiere di Siviglia ossia L'inutile precauzione), este o capodoperă a genului de operă, compusă de Gioacchino Rossini în 1816, avându-l ca figură centrală pe Figaro. Alte personaje la fel de importante sunt Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo şi Contele Almaviva. Personajele secundare sunt Bertha, Fiorello, Căpitanul. Acţiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea. Subiectul este inspirat de piesa de teatru omonimă a lui Pierre Beaumarchais.

Biletele se vând la agenţia Teatrului Regina Maria la preţuri între 20 şi 55 lei, în funcţie de locul în sală.