Vineri a avut loc concursul pentru şefia Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii din Oradea, competiţie în care s-a înscris un singur candidat, profesorul Barbu Ştefănescu de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Ştefănescu a fost evaluat de o comisie formată din profesorii orădeni Ion Simuţ şi Ioan Zainea, de Ioan Bolovan şi Toader Nicoară (ambii de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca) şi de profesorul Renaud de la Brausse (de la Universitatea din Reims, Franţa). Acesta din urmă a lipsit fizic de la concurs, însă a trimis în plic sigilat procesul verbal de apreciere a dosarului şi activităţii candidatului, informează un comunicat de presă al Universităţii.

Barbu Ştefănescu a obţinut astfel 96 de puncte din 100 posibile, acest rezultat urmând să fie supus validării Senatului universitar în prima şedinţă de după vacanţă, care va avea loc la începutul lunii septembrie.

Până atunci, acelaşi Ştefănescu va conduce CSUD în calitate de director interimar, poziţie pe care o ocupă din 16 iulie, când fostul şef al Şcolii Doctorale, Ioan Felea, şi-a dat demisia, preferând postul de director al Departamentului de Inginerie Energetică.