După codul portocaliu de inundaţii, valabil pentru ziua de miercuri, hidrologii au instituit o nouă avertizare, de data aceasta de cod galben, pentru râurile Barcău şi Crişul Negru, valabilă de joi, ora 10, până vineri la ora 12.

Pe Barcău, în aval de localitatea Balc, pe Crişul Negru, în aval de Talpoş, şi pe râul Holod sunt prognozate creşteri de debite şi niveluri ce vor depăşi cotele de atenţie, din cauza viiturilor formate anterior.

"La ora actuală, din cele 13 staţii hidrometrice, care înregistrau ieri (n.r. miercuri) depăşiri ale cotelor de apărare, se mai înregistrează depăşiri pe valea Holod, în localitatea Holod (16 cm depăşire Cota de Atenţie), pe valea Checheţ, în localitatea Chileşti (38 cm depăşire Cotă de Atenţie) şi pe râul Barcău, în localitatea Balc (19 cm depăşire Cotă de Atenţie)", a informat Administraţia Bazinală de Apă Crişuri joi înainte de prânz.

Crişul Repede a ieşit de sub codul portocaliu, însă specialiştii se aşteaptă în continuare la creştere de nivel pe acest râu. "La Vadul Crişului, râul Crişul Repede a înregistrat un debit de 115 mc/s, adică aproximativ de trei ori mai mare decât debitul mediu aferent lunii mai. Însă, unda de viitură nu s-a atenuat definitiv, astfel încât în următoarele ore sunt aşteptate creşteri de nivele şi debite", se mai arată în comunicatul ABA Crişuri.

Totodată, hidrologii mai spun că miercuri seară râul Topa a avut câteva revărsări în zona localităţii Hidişel, dar fără să producă pagube semnificative.