După două mandate consecutive, însumând opt ani, fostul decan al Baroului de Avocaţi Bihor, Corina Domocoş (foto), a predat ştafeta, marţi seară, mai tânărului coleg Cristian Domocoş, soţul judecătoarei Carmen Domocoş, magistrat în cadrul Tribunalului Bihor. Avocatul a câştigat alegerile pentru această poziţie, după un al doilea tur de scrutin, în faţa lui Mircea Ursuţa, cu scorul strâns de 118 la 114 voturi.

Pentru funcţia de decan s-au înscris în cursă şapte candidaţi, iar alţi 22 au concurat pentru unul din cele 10 locuri în Consiliul Baroului.

Procedura de alegere a suscitat la un moment dat discuţii între participanţii la Adunarea Generală. Mai precis, după încheierea numărării voturilor la cel de-al doilea tur de scrutin, când s-a constatat că au fost exprimate 232 voturi, deşi au fost distribuite 235 buletine de vot.

Întrucât între Cristian Domocoş, cu 118 voturi, şi al doilea clasat, Mircea Ursuţa, cu 114 voturi, s-a înregistrat o diferenţă de numai patru puncte, iar diferenţa dintre buletinele de vot distribuite participanţilor şi cele puse de aceştia în urnă putea indica o viciere a procedurii de votare, abia în momentul când acest detaliu a fost sesizat trei avocaţi au recunoscut că, deşi şi-au ridicat buletinele de vot cu semnătură, nu le-au completat şi nici nu le-au depus în urnă.

O competiţie acerbă a fost dusă şi pentru funcţiile de consilier, deoarece trei dintre cei 10 aleşi vor participa în luna iunie la alegerea conducerii Uniunii Naţionale a Barourilor din România, iar unul va fi - împreună cu decanul - membru în Consiliul acestei Uniuni. Pentru această poziţie au candidat Mircea Ursuţa şi fostul decan Corina Domocoş, care a pierdut în faţa tânărului coleg după ce voturile au fost numărate de trei ori. În final, în Consiliul Baroului Bihor au fost aleşi avocaţii Lucian Chisăliţă, Mirela Cocaină, Corina Domocoş, Răzvan Doseanu, Sebastian Formittag, Mircea Golea, Florin Marinău, Miu Piroska, Alin Nastea şi Mircea Ursuţa. Tot marţi, avocaţii şi-au ales şi membrii Comisiei de Disciplină, în persoana avocaţilor Adrian Ciolac, Maria Molnar, Cristian Rusu, Szekely Ferencz şi Doina Ţenţ respectiv pe cei din Comisia de Cenzori, Ilie Morar, Paşcu Balaci şi Florentina Costa.