Într-un cadru festiv, la Teatrul Regina Maria, conducerea echipei de baschet masculin CSM Oradea şi-a prezentat marţi seară lotul de jucători pentru noul sezon competiţional.

De data aceasta, la ridicarea cortinei au apărut aliniaţi cei 13 jucători pe care echipa orădeană se va baza în următorul sezon, însoţiţi de componenţii staff-ului tehnic şi administrativ, dar şi de mascota Leone.

Atmosfera fiind una elegantă, şi "echipamentul" jucătorilor a diferit mult faţă de cel de pe teren. Sportivii au apărut traşi la papion, ca nişte veritabili actori, ceea ce a atras şi mai mult aplauzele spectatorilor.

Sportivi cu experienţă

După prezentarea istoriei de 10 ani a echipei, a urmat prezentarea efectivă a componenţilor lotului. Primul a fost Zarko Comagic, cel care va purta numărul 4 pe tricou. Acesta este extremă şi a evoluat şi-n sezonul trecut la CSM. După el a urmat tânărul Andrei Ciordaş, extremă, care de asemenea a făcut parte şi din lotul ediţiei trecute de campionat şi care acum va purta numărul 5. Cu numărul 7 în noul sezon va fi Radovan Markovic, un jucător sârb de 32 de ani, provenind de la Vojvodina Novi Sad, fundaş de 1,92 metri înălţime.

Cu numărul 8 va fi şi-n noul sezon Rareş Paşca, în vârstă de 28 de ani, la 1,98 metri înălţime. Cu numărul 9 va fi ultima achiziţie Daniel Popescu (25 de ani, 1,83 m înălţime), fundaş provenit de la BCM U Piteşti. Numărul 10 va fi purtat de Sergiu Pop, un jucător de 22 de ani, extremă, înalt de 1,98 metri. Cu numărul 11 rămâne Horia Hora (fundaş, 25 de ani, 1,91 metri). De asemenea, precum în sezonul trecut, numărul 12 va fi purtat de Daniel Dillon (extremă, 27 ani, 1,93 m).

Numărul 13 îi va reveni unui nou jucător adus în această vară, sârbul Vujadin Subotic, extremă, 32 de ani şi 1,98 metri înălţime. Subotic provine din Cipru, de la AEK Larnaca.
Reîntors în această vară acasă, Titus Nicoară, 25 de ani, va purta numărul 14 pe tricou. El are 2,02 metri înălţime şi provine de la Gaz Mediaş. O altă achiziţie importantă a acestui inter-sezon o reprezintă canadianul Sean Denison, care va purta numărul 15, este pivot, provine de la echipa Ataman şi are 2,10 metri înălţime.

La fel de înalt, cu 2,10 metri, este şi Bogdan Ţibîrnă, care va purta în continuare numărul 21. În fine, cel mai aplaudat de public a fost jucătorul american William Franklin, care a fost desemnat noul căpitan al echipei, este fundaş, are 28 de ani şi 1,85 metri înălţime.

După jucători au fost prezentaţi şi componenţii staff-ului tehnic, reconfirmat pentru noul sezon şi format din Cristian Achim - antrenor principal, Călin Pop - antrenor secund, Igor Ranisavljevic - preparator fizic şi Cristian Dan - masor. În fine, nu au lipsit nici reprezentanţii staff-ului administrativ, în frunte cu Şerban Sere - managerul echipei, Florin Birta - directorul clubului, şi Milan Luchin - organizatorul de competiţii.

Luaţi la întrebări

După ce jucătorii au răspuns la câte o întrebare adresată de prezentatori, iar reprezentanţii staff-ului şi-au exprimat gândurile cu privire la noul sezon, primarul Ilie Bolojan s-a declarat la final mulţumit de prestaţia echipei din sezonul trecut, subliniind că "dacă de anumite proiecte administrative, cum ar fi Parcul Industrial", nu a fost felicitat, i s-a întâmplat nu o dată, în ţară să fie felicitat pentru echipa de baschet crescută la Oradea.

De altfel, edilul a ţinut să le mulţumească tuturor celor care sunt alături de echipa masculină de baschet, în frunte cu sponsorii Gheorghe Vajai şi Teszari Zoltan.

Între cei prezenţi la gală, alături de oameni de sport sau fani ai echipei orădene, s-au mai numărat şi prefectul Claudiu Pop, şeful poliţiei bihorene, chestorul Liviu Popa, sau viceprimarul Ovidiu Mureşan.

La final, spectatorii şi fanii echipei bihorene s-au pozat cu componenţii acesteia şi au fost îndemnaţi să fie alături şi la jocuri, primul prilej fiind în această săptămână, cu ocazia organizării Memorialului "Antonio Alexe", ce va debuta joi şi se va încheia sâmbătă.

De altfel, noul sezon se anunţă mai dificil ca oricând, echipa orădeană urmând a evolua pe trei fronturi, campionat, Cupa României şi cupele europene.