Baschetbaliștii de la CSM Universitatea Oradea și-au încheiat marți seară parcursul din actualul sezon al cupelor europene. În etapa a VI-a, ultima din grupa D a FIBA EuroChallenge, elevii antrenorului Cristian Achim au evoluat de această dată în Turcia, în compania celor de la Tofas Bursa.

Din păcate, nici acest joc nu a adus o victorie în această ediție a cupelor europene pentru orădeni, care au cedat cu scorul de 75-84.

Cel mai eficient jucător al echipei CSM U a fost Marcus Hatten cu un indice de 17. El a totalizat 12 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și a avut două posesii pierdute.

Un alt jucător cu o prestanță bună pentru orădeni a fost și Radovan Markovic, care a participat și la conferința de presă ce a urmat meciului. Baschetbalistul ex-iugoslav a precizat următoarele pe marginea jocului în care a fost principalul marcator: "A fost un meci fără miză pentru echipa noastră, cum de altfel a fost și pentru adversar. Cu toate acestea am venit la Bursa pentru a ne demonstra că putem să jucăm cu o echipă valoroasă, așa cum este Tofas. Din păcate nu am avut cea mai bună prestație în prima repriză, când am rămas în urmă cu 20 de puncte. În repriza a doua am jucat mai bine și am recuperat o parte din deficit, însă insuficient pentru a ne putea lupta pentru victorie. Felicit Tofas pentru prestația avută."

Potrivit site-ului CSM Oradea, îîn cadrul partidei de la Bursa, Markovic a avut 17 puncte (5/7 la trei puncte și 2/2 la linia de pedeapsă), două pase decisive și o recuperare cu două posesii pierdute pentru 15 la eficiență.

"Am început foarte moale acest meci. În partea a doua nivelul nostru de apărare s-a intensificat, iar ofensivă a urcat în ceea ce privește concentrarea. Am făcut o repriză secundă foarte bună, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a ne asigura victoria. (...) Practic nu am avut schimbare la poziția 4 în această partidă din cauza accidentării suferite de Vujadin Subotic", a declarat și Cristian Achim, antrenorul principal al CSM U Oradea.

De precizat că Vujadin Subotic s-a ciocnit de un adversar la o fază de joc consemnată la jumătatea primului sfert. În urma coliziunii, căpitanul CSM-ului nu a mai putut continua jocul, fiindu-i atins un nerv care l-a pus pe Vuja în imposibilitate de a-și mai simți piciorul respectiv.

După trecerea șocului și după un masaj la piciorul lovit, Subotic a avut în continuare dureri. Se speră însă că el va putea să se antreneze în următoarele zile, în perspectiva ultimului meci din anul 2014, cu BC Timișoara, de sâmbătă, de pe teren propriu.