În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, în colaborare cu Clubul Sportiv "Mihai Eminescu", de vineri până duminică se vor desfăşura jocurile ediţiei inaugurale a turneului internaţional de baschet feminin Memorialul "Gabi Leitner", a anunţat vineri, printr-un comunicat, DJST Bihor.

Competiţia, adresată echipelor cu jucătoare cu vârsta până în 15 ani, se va desfăşura în trei locaţii, la sala LPS Bihorul, sala Liceului Romano-Catolic şi la sala de jocuri a Universităţii.

Vor participa 5 echipe, dintre care două din străinătate, BMS Basketball Copenhaga, din Danemarca, şi Kecskemeti Sportiskola, din Ungaria.

Oradea va fi reprezentată de două formaţii, CS Mihai Eminescu, echipă pregătită de antrenoarea Suzana Onaca, şi CS Crişul, grupare antrenată de Ioana Croitoru. Cea de-a cincea participantă este formaţia CSS Ploieşti.

"Sunt echipe foarte bune. Ne putem măsura forţele cu echipe care deja au demonstrat că au valoare şi sunt de perspectivă. Este pentru prima dată când la Oradea vine o echipă din Danemarca", a declarat profesoara Suzana Onaca, una dintre organizatoare.

Vineri, de la ora 9.30, la sala LPS Bihorul este programat primul joc, între BMS Basketball Copenhaga şi CS Crişul. De la ora 16, la sala Liceului Romano-catolic "Szent Laszlo", va avea loc disputa dintre CSS Ploieşti şi BMS Basketball Copenhaga, iar de la ora 17.30, jocul dintre CS "Mihai Eminescu" Oradea şi Kecskemeti Sportiskola.

Sâmbătă, în a doua zi de turneu, sunt programate 4 jocuri, toate la sala de la Universitate. De la ora 9.30, CSS Ploieşti - CS Crişul Oradea, apoi, de la ora 15, Kecskemeti Sportiskola - CS Crişul, joc urmat de la ora 16.30 de disputa dintre CS "Mihai Eminescu" şi CSS Ploieşti, pentru ca de la ora 18 să fie programată ultima confruntare a zilei, Kecskemeti Sportiskola - BMS Basketball Copenhaga.

În fine, duminică, în ultimele două confruntări, tot la sala Universităţii, de la ora 9.30, CSS Ploieşti va întâlni Kecskemeti Sportiskola, iar de la ora 11, BMS Basketball Copenhaga - CS "Mihai Eminescu" Oradea.