Echipa de baschet feminin a Cubului Sportiv Mihai Eminescu Oradea a reuşit să se impună în turneul internaţional la care a participat în perioada 16-18 iunie, în Ungaria, la Nyiregyhaza.

Competiţia s-a adresat jucătoarelor născute în anul 1999 şi mai mici şi a reunit la start patru formaţii. În afară de elevele antrenoarei Suzana Onaca, au mai participat două formaţii din Ungaria şi una din Slovacia.

În prima etapă, echipa orădeană a întâlnit formaţia gazdă, pe care a întrecut-o cu scorul de 62-44. În celălalt joc al rundei de debut, Szolnok a învins VSK Kosice, cu 54-48.

În etapa a doua, chiar dacă a dat piept cu cealaltă învingătoare din runda inaugurală, formaţia din Szolnok, echipa CS "Mihai Eminescu" Oradea a reuşit s-o învingă şi pe aceasta, cu scorul de 74-56. Jocul II din etapa a II-a le-a opus pe Nyiregyhaza şi VSK Kosice, gazdele impunându-se cu 48-33.

În fine, în ultima etapă, jucătoarele de la "Mihai Eminescu" au întâlnit echipa slovacă din Kosice, pe care au învins-o, de asemenea, cu 65-49. În celălalt joc al ultimei runde, Szolnok a fost învinsă de formaţia gazdă, cu scorul de 58-46.

Astfel, în clasamentul final, CS "Mihai Eminescu" Oradea a ocupat prima poziţie, Nyiregyhaza s-a situat pe locul II, Szolnok pe poziţia a III-a, iar Kosice pe locul IV.

Formaţia orădeană a fost alcătuită din următoarele jucătoare: Orban Nicolett, Denisa Podilă, Nicol Tişe, Adela Pătcaş, Nagy Zsofia, Evelyn Judeu, Ioana Dzitac, Kozma Maria, Vanesa Săsaru, Antal Agnes, Raluca Chiorean, Renata Onaca şi Andreea Bulzan.

La final, Orban Nicolett şi Ioana Dzitac au primit şi premii speciale din partea organizatorilor. De altfel, cele două vor fi cooptate în lotul echipei mari de la CS "Mihai Eminescu".