Echipa orădeană de baschet feminin CSM Universitatea a debutat cu dreptul în noua stagiune. În cadrul primei manşe a fazei optimilor de finală din Cupa României, baschetbalistele orădene s-au impus, vineri seară, în deplasare, la Cluj, pe terenul echipei locale, Universitatea, cu scorul de 72-64.

După un început mai slab de partidă, care a permis gazdelor să conducă pe tabela de marcaj după primele 10 minute de joc, cu scorul de 17-11, în sfertul II, jucătoarele orădene au revenit şi s-au impus în acest interval de timp la o diferenţă de patru puncte, cu 18-14.

La pauza mare s-a intrat, aşadar, cu diferenţa de două puncte în favoarea clujencelor, numai că în partea a doua situaţia a fost cu totul la discreţia echipei bihorene, în special în sfertul III, pe care l-au câştigat foarte clar, cu scorul de 29-17. Practic aici s-a jucat meciul, ultimele 10 minute fiind mai mult de tatonare pentru orădence, care au cedat ultimul sfert cu 14-16.

Cu scorul final de 72-64, baschetbalistele de la CSM Universitatea au luat, astfel, o serioasă opţine de calificare în faza sferturilor de finală.

Principalele marcatoare din echipa oaspete au fost în acest joc Ioana Gavra, cu 22 de puncte, şi Odessa Williams, cu 21 de puncte. Au mai marcat însă de la CSM U: Alexandra Vlaicu - 15 p, Anamaria Aurelia Mesaros - 9, Oana Sărăcuţ şi Alexandra Chiş - câte 2 puncte, precum şi Alexandra Ulica - un punct.

Jocul retur cu echipa clujeană este programat pentru marţi, la Oradea.

În celelalte partide ale fazei doar o victorie s-a mai înregistrat în deplasare, a arădencelor de la ICIM, pe terenul timişorencelor de la Danzio.


Rezultatele complete din prima manşă a fazei optimilor de finală din Cupa României la baschet feminin:

Municipal Satu Mare - SCM CSS Craiova 99-48
CSM Bucureşti Sportul Stud. - CS Olimpia Braşov 93-69
CS Rapid - Politehnica Naţional Iaşi 48-46
Universitatea Cluj - CSM U Oradea 64-72
BCM Danzio Timişoara - ICIM Univ V. Glodis 52-56
CS BBALL 6 Sepsi BC - CS Olimpia Bucureşti 61-55
CS Nova Vita - CSB Teleorman 78-39
CSM Targovişte - CSU LPS Alba Iulia 77-54