Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au pierdut vineri meciul cu formația Nova Vita Târgu Mureș, contând pentru etapa a XI-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Partida, care s-a desfășurat în Arena „Antonio Alexe", s-a încheiat cu scorul de 90-58 în favoarea mureșencelor.

Echipa orădeană, pregătită de antrenoarea Adriana Niculescu, a rămas mult în urmă din primul sfert, scor 15-28, pentru ca în sfertul al II-lea să se ajungă la un ecart de peste 20 de puncte, scor la pauza mare 28-50.

Din păcate, diferența a continuat să crească însă și în jumătatea secundă, jocul formației orădene fiind extrem de modest în ambele faze ale partidei. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 36-67. Sfertul IV nu a adus schimbarea, fiind adjudecat la limită de formația oaspete.

De la orădence, Bianca Smiley a avut 19 puncte marcate, 9 recuperări, dar și 7 posesii pierdute. Fila Smith a înscris 14 puncte și a avut 4 recuperări, iar Ioana Gavra a totalizat 9 puncte și 5 recuperări. În replică, de la Nova Vita, Kahla Marie Roudebush s-a remarcat, în special, cu 21 puncte înscrise. A urmat-o Antoinette Thompson, cu 19 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții.

În alte două dispute de vineri ale etapei cu numărul 11 din Liga Națională de baschet feminin, Univ. „Vasile Goldiș" ICIM Arad a dispus pe teren propriu cu scorul de 82-64 de Phoenix Galați, în timp ce, Universitatea Cluj a fost întrecută pe teren propriu, cu scorul de 97-57, de CS Municipal Târgoviște.

În clasament, formația Universitatea CSM Oradea are acum două victorii și nouă înfrângeri și, cu 13 puncte, ocupă locul XI.

În următoarea partidă, formația orădeană va evolua la Craiova, miercuri, 19 noiembrie, în compania echipei locale SCM CSS, ocupanta ultimei poziții a clasamentului, cu înfrângeri pe linie.