Elevele antrenoarelor Adriana Niculescu şi Ioana Croitoru s-au reunit în noul an încă din data de 3 ianuarie, după care, după un antrenament în sală, pe data de 4 au urcat în cantonament la Gârda, unde au stat 8 zile, efectuând din plin pregătirea specifică pentru rezistenţa fizică de care au nevoie pentru partea secundă a competiţiei naţionale. Din 12 ianuarie, echipa se antrenează pe plan local, la Arena "Antonio Alexe", unde efectuează câte două antrenamente pe zi, din care primul este individual cu jucătoarele.

Miercuri, echipa orădeană a susţinut şi primul amical, de fapt, singurul înainte de reluarea campionatului, în Ungaria, la Debrecen, unde a întâlnit echipa liceului local, înscrisă în campionatul diviziei secunde din ţara vecină, de care baschetbalistele orădene au trecut fără probleme.

În ceea ce priveşte lotul de jucătoare, acesta a consemnat câteva modificări, fiind cooptată la echipă tânăra jucătoare Ruxandra Chiş, componentă a lotului naţional de junioare, care evoluează pe postul de fundaş şi care a fost transferată de la PH Cluj Napoca. De asemenea, după o pauză de un an, în care a fost plecată în Spania, unde s-a operat de ligamente încrucişate, Raluca Ordean, în vârstă de 22 de ani, care evoluează pe postul de extremă, a revenit la CSM Universitatea.

La capitolul plecări, figurează în această iarnă o singură jucătoare, Monica Ardelean, care a primit o ofertă de muncă de la o firmă din Craiova şi a fost nevoită să abandoneze, cel puţin temporar, baschetul.

În total, lotul lărgit al echipei orădene cuprinde 16 jucătoare, dintre care 8 sunt junioare.

Sâmbătă, CSM Universitatea Oradea va susţine primul joc oficial din noul an, pe teren propriu, la Arena "Antonio Alexe", urmând să primească, cu începere de la ora 12, replica formaţiei Universitatea Cluj. Meciul contează pentru grupa a II-a valorică a campionatului Diviziei A.

Potrivit conducerii echiopei, este foarte probabil ca din ediţia următoare de campionat, formaţia orădeană de baschet feminin să beneficieze şi de un sponsor.