Baschetbaliştii orădeni au debutat cu dreptul în noul an, impunându-se miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 98-82, în faţa bănăţenilor de la BC Timişoara. Meciul, desfăşurat în Arena "Antonio Alexe" în faţa a aproximativ 1500 de spectatori, a contat pentru prima manşă a sferturilor de finală din Cupa României.

Orădenii au început bine jocul, conducând după primele 10 minute cu scorul de 26-18, numai că situaţia s-a echilibrat în sfertul II, când timişorenii au marcat 27 de puncte, faţă de doar 21 ale gazdelor, ceea ce a făcut ca la pauza mare scorul să fie favorabil echipei CSM Oradea cu doar două puncte, 47-45.

După pauza mare, elevii antrenorului Cristian Achim au revenit de la vestiare ceva mai decişi să tranşeze disputa şi lupta din teren s-a văzut concretizată pe tabelă, după ce în primele 10 minute din jumătatea a doua a confruntării CSM a înscris 22 de puncte, faţă de doar 18 ale oaspeţilor. Descătuşarea avea să vină însă în ultimul sfert al jocului, când orădenii au avut cel mai bun apetit ofensiv din joc, marcând 29 de puncte, faţă de doar 19 ale bănăţenilor. Astfel, gazdele s-au impus la 16 puncte diferenţă, scor 98-82, ceea ce la conferă prima şansă pentru calificarea între primele patru echipe ale competiţiei.

Principalul marcator al CSM-ului în acest joc a fost Vujadin Subotic, cu 23 de puncte. El a fost urmat de Sean Morgan Denison, cu 19 puncte.

De la timişoreni, Zlatko Jovanovic a marcat 24 de puncte.

În semn de încurajare pentru echipa orădeană, suporterii din galeria "Leii Roşii" au format o inimă din baloane roşii şi albastre.

Returul jocului este programat duminică seară, pe malurile Begăi.

În alte două partide de miercuri din sferturile de finală din Cupa României la baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de U Mobitelco Cluj, cu 84-69, iar Energia Rovinari a surclasat Farul Constanţa, la Tg. Jiu, , după ce s-a impus cu 110-69. Astfel, gorjenii şi-au asigurat deja calificarea pentru final four, după ce s-au impus şi în prima manşă cu 118-49.


CSM Oradea - BC Timişoara 98 - 82 (26 - 18, 21 - 27, 22 - 18, 29 - 19)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1430

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Ciprian Stoica, Ciocan Ciprian
Comisar FRB: Constantinescu Viorel

Marcatori CSM Oradea: Vujadin Subotic 23 puncte, Sean Morgan Denison 19, Daniel James Dillon 14, Titus Nicoară 13, Zarko Comagic 10, Wiliam Edward Franklin 8, Bogdan Ţîbîrnă 6 şi Radovan Markovic 5 puncte

Principali marcatori BC Timişoara: Zlatko Jovanovic 24 puncte, Jason Cornell Conley 18 şi Dragoş Mihai Andrei 14 puncte.