Sala de sport a Şcolii Dacia a găzduit, miercuri după amiază, Serbarea anuală de Crăciun a secţiei de baschet a clubului CSM Oradea.

Zecile de copii înscrişi în grupele CSM au ascultat un mic recital de colinde dat de corul Liceului Ortodox, iar apoi o parte din ei au jucat, pentru părinţi, invitaţi, dar şi pentru baschetbaliştii cei mari de la CSM Oradea, două meciuri demonstrative.

Cum micuţii purtau tricoruri cu numerele idolilor lor, jurnalistul Victor Mihalcea, care a prezentat evenimentul alături de ştirista Yvette Mîrza, a şi comentat meciurile ca şi cum chiar seniorii ar fi pe teren. Aşadar, au ratat sau au înscris pe rând "Subotic", "Dillon", "Markovic" ori "Comagic".

Copiii, şi fete şi băieţi, au avut apoi ocazia de a discuta, prin intermediul celor doi prezentatori, cu William Franklin şi colegii lui, întrebându-i ce-şi doresc de la Moş Crăciun, dacă ştiu colinde, ce maşină conduc ori chiar dacă au "prietenă". În felul acesta, spectatorii au putut afla că, spre exemplu, Vujadin Subotic îşi doreşte o chitară, deşi nu ştie cânta la ea, iar colegul său, Radovan Markovic, vrea un acordeon. Bineînţeles, baschetbaliştii au trecut printre primele dorinţe sănătatea şi victoriile în cât mai multe meciuri.

De asemenea, împreună cu părinţii lor, micuţii de la CSM i-au cântat "Happy birthday" şi mai apoi "La mulţi ani" muntenegreanului Vujadin Subotic, care miercuri a împlinit 32 de ani. De altfel, unul dintre copii a ţinut şi să-i facă un mic cadou.

În fine, pentru dăruirea lor faţă de baschet, copiii de la secţiile CSM au primit câte o diplomă şi o geantă sport inscripţionată cu numele clubului. Cadourile au fost împărţite chiar de jucătorii clubului orădean.