După victoriile de pe teren propriu de la sfârşitul săptămânii trecute, baschetbaliştii de la CSM Oradea vor disputa joi şi vineri meciurile cu numerele 3 şi 4 din primul tur al fazei play-off a Ligii Naţionale. În acest sens, elevii antrenorului Cristian Achim s-au deplasat la Craiova, pentru disputele cu formaţia locală SCM Universitatea.

Orădenii pornesc în aceste confruntări de la scorul de 2-0, la întâlnirile directe, întâlniri încheiate cu scorurile de 96-58 şi 78-66, astfel că mai au nevoie de o singură victorie pentru a accede în semifinalele Campionatului Naţional.

"Antrenorul ne-a pregătit foarte bine pentru meciurile disputate în compania Craiovei. Cu toate că nu ştiam ce va juca din punct de vedere colectiv, am învins pentru că am respectat principiile pe care a fost clădită echipa noastră şi pentru primul meci acest lucru a fost suficient. Sincer să fiu, o spun fără intenţia de a jigni pe cineva, nu mă aşteptam să învingem atât de uşor, dar am avut energie şi o atitudine potrivită în ambele faze ale jocului. În meciul 2 a fost mai greu, aşa cum e firesc să se întâmple. Craiova formează o echipă foarte bună, nu ai cum să o învingi de două ori în zile consecutive la diferenţe mari de puncte. În ceea ce ne priveşte am urmărit să jucăm ce trebuie şi aşa cum trebuie pentru a ne apropia victoria. Cred că am reuşit să facem acest lucru mare parte din meci şi astfel am reuşit să ne impunem", a declarat jucătorul echipei orădene Radovan Markovic.

În ceea ce priveşte confruntările de la Craiova, baschetbalistul formaţiei CSM se aşteaptă la două jocuri extreme de dificile, dar speră ca echipa sa să tranşeze calificarea din aceste două partide.

"Mă aştept ca echipa din Craiova să-şi dea viaţa pe teren. Cred că la asta se aşteaptă toată lumea din partea unei echipe care nu are altă variantă decât victoria. Ştim că este dificil de câştigat la Craiova şi sunt o echipă experimentată, au jucători de valoare şi un antrenor foarte priceput. În ceea ce ne priveşte ştim pentru ce ne ducem acolo", a mai spus Markovic, care a revenit după o accidentare.

Joi, meciul dintre SCM Universitatea şi CSM Oradea va debuta de la ora 19 şi va fi transmis în direct de Digi Sport, iar partida de vineri, dacă va mai fi nevoie de ea, va începe de la ora 17.