După evoluţia bună din primul joc, din deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, formaţia orădeană de baschet masculin CSM nu a mai reuşit aceeaşi prestaţie şi-n confruntarea a doua, programată joi seară, în Sala Sporturilor din Mediaş. De această dată, în meciul al doilea al sferturilor de finală din faza play-off a Campionatului Naţional, gazdele s-au impus la o diferenţă de 21 de puncte, cu 85-64.

Începutul de joc a fost şi de data aceasta echilibrat, cu un uşor avantaj în favoarea gazdelor, care după primele 10 minute conduceau cu 21-17. În sfertul secund însă CSM Oradea a revenit şi a reuşit să se impună cu 23-21, iar la pauza mare medieşenii au avut avantaj de două puncte, scor 42-40.

Din păcate, jumătatea secundă a confruntării a fost total nefavorabilă orădenilor, care au cedat sfertul al III-lea la o diferenţă forte clară, cu 12-27, în timp ce nici în ultimele 10 minute ale disputei nu a reuşit mare lucru, pierzând şi acest sfert cu 12-16.

Astfel, cu rezultatul final de 85-64, Gaz Metan Mediaş s-a impus din nou în faţa elevilor lui Cristian Achim şi a dus scorul la 2-0 la întâlnirile directe, mai având nevoie de un singur succes pentru a obţine calificarea în faza semifinalelor. După cum se ştie, în sferturile play-off-ului se joacă după sistemul "cel mai bun din 5 confruntări".

Cu toate că baschetbaliştii orădeni au pierdut jocul al doilea la o diferenţă mult mai mare, managerul Şerban Sere consideră că situaţia se poate întoarce săptămâna viitoare. "Chiar îi văd hotărâţi nu să facă un joc bun, ci chiar să câştige. Acest lucru era imposibil la începutul campionatului. Nu ne puteam gândi să caştigăm la Mediaş, dar iată că băieţii au câştigat încredere".

Următoarele două jocuri dintre CSM şi Gaz Metan sunt programate luni şi marţi la Oradea. Pentru meciul de luni, de la Arena "Antonio Alexe", organizatorii pregătesc deja câteva surprize, intrarea spectatorilor fiind liberă. Pe holul Sălii Sporturilor se vor comercializa tricouri cu însemnele clubului. Vor exista două variante - 49 de lei tricouri imprimate cu numele lui Maric, Mandic şi Mitchell, iar la 99 de lei - replica tricoului de joc a lui Tyronn Mitchell (aceasta variantă se va găsi în 10 bucăţi).


Gaz Metan Mediaş - CSM Oradea 85-64 (21-17, 21-23, 27-12, 16-12)

Marcatori CSM Oradea: N. Maric 17 puncte, S. Topchov 14, M. Schachtner14, A. Mandic 10, L. Lazar 4, V. Ştefan 3, T. Mitchell 2.

Principali marcatori Gaz Metan: I. Ivanovic 18 puncte, J. Howell 18, T. Nicoară 14.


Rezultatele din primele două manşe ale fazei sferturilor de finală din play-off:

Şi în celelalte jocuri din manşa secundă a fazei sferturilor de finală din play-off-ul Campionatului Naţional de baschet masculin s-au impus gazdele, astfel că deja, după doar două jocuri, conduc la întâlnirile directe echipele favorite, Asesoft Ploieşti, U Mobitelco Cluj, Gaz Metan Mediaş şi Steaua Turabo.

1_1.jpg


Şi în faza play-out, în manşa a doua, gazdele s-au impus, astfel că doar o singură dispută rămâne echilibrată, cea dintre Politehnica Iaşi şi Energia Rovinari.

Rezultatele din primele două manşe ale fazei sferturilor de finală din play-out:

2.jpg