Formaţia orădeană de baschet masculin CSM va debuta luni în sezonul oficial 2011-2012. În primul joc din noua ediţie, elevii antrenorului Cristian Achim vor evolua la Miercurea Ciuc, în compania formaţiei locale BC Perla Harghitei, într-un joc ce va conta pentru manşa întâi a fazei optimilor de finală din cadrul Cupei României.

Partida de luni dintre BC Perla Harghitei şi CSM Oradea este programată cu începere de la ora 18.30, se va desfăşura în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc şi va putea fi urmărită şi pe micul ecran pe canalul Digi Sport.

Formaţia orădeană porneşte favorită în această fază a competiţiei şi va încerca încă din prima manşă să tranşeze calificarea de partea ei.

Două partide din turul optimilor de finală ale Cupei României la baschet masculin s-au desfăşurat în devans şi s-au încheiat cu rezultatele: CSU Ploieşti - Energia Rovinari 78-76 şi CSM Bucureşti - Politehnica Iaşi 102-49.

Sâmbătă, Dinamo a câştigat cu 92-69 în faţa celor de la CSS Giurgiu, iar Gaz Metan Mediaş a învins U Mobitelco Cluj cu 89-72. La fel, BC Timişoara a câştigat partida cu BC Mureş, cu 90-67.

Runda va continua duminică, de la ora 18, cu alte două jocuri, SCM CSS Craiova - CS Otopeni şi CSU Atlassib Sibiu - BCM U Piteşti.

În fine, ultimul meci al turului optimilor, este cel de luni, de la ora 18.30, de la Miercurea Ciuc, dintre gazdele de la BC Perla Harghitei şi CSM Oradea.