Federaţia Română de Baschet a fost înştiinţată oficial în cursul zilei de marţi de faptul că CS Otopeni s-a retras din toate competiţiile din cauza problemelor financiare. Astfel, partida de miercuri, 4 ianuarie, care ar fi trebuit să aibă loc în Arena "Antonio Alexe" în manşa tur a Cupei României, nu se va mai disputa şi CSM Oradea s-a calificat, în premieră, în Final Four-ul Cupei României.

CSM Oradea este, în atari condiţii, prima echipă calificată în Final 4 Cupei României, elevii antrenorului Cristian Achim având de aşteptat câteva zile pentru a afla numele celorlalte trei competitoare din faza finală a competiţiei KO.

Pe de altă parte, fanii baschetului românesc au ocazia sa-şi revadă favoriţii după o scurtă şi binemeritată pauză competiţională, în care echipele divizionare s-au bucurat pentru câteva zile de Sărbătorile de iarnă şi şi-au reîncărcat bateriile.

Primele echipe care revin sub luminile reflectoarelor sunt cele calificate în sferturile de finală ale Cupei României, miercuri, joi şi vineri, fiind programate trei jocuri extrem de interesante.

Cum însă, CS Otopeni a anunţat oficial că se retrage din competiţiile interne din motive financiare, disputa de la Oradea, cu CSM, nu va mai avea loc.

După cum se ştie, Final 4 al Cupei României este programat să se dispute în perioada 17-18 februarie 2012, pe terenul uneia din cele patru echipe care vor obţine calificarea.

Pentru a suplini golul lăsat de nedisputarea jocurilor din sferturile Cupei României, conducerea CSM Oradea a încercat să perfecteze două jocuri amicale cu echipe din Ungaria. Cum campionatul maghiar se reia în acest sfârşit de săptămână, având programate dispute şi pe datele de 7, 9 şi 11 ianuarie, orădenii nu au renunţat totuşi la cel puţin un joc de verificare şi caută acum în campionatul intern un posibil adversar pentru duminică.

După Revelion, baschetbaliştii orădeni au revenit în sală şi de luni se pregătesc din nou la Arena "Antonio Alexe".

Primul joc oficial din noul an pentru CSM Oradea este programat pentru 14 ianuarie, pe teren propriu, în compania sibienilor de la CSU Atlassib Sibiu.

Iată însă programul jocurilor din sferturile de finală ale Cupei României:

TUR

CSM Bucureşti - Gaz Metan Medias (04.01.2012, ora 18:00, în direct pe TVR 3)
Dinamo Bucureşti - BCM U Piteşti (05.01.2012, ora 18:00, în direct pe TVR 3)
BC Timişoara - CSU Ploieşti (06.01.2012, ora 18:00, în direct pe DIGI SPORT)

RETUR

Gaz Metan Mediaş - CSM Bucureşti (10.01.2012, ora 17:00, în direct pe DIGI SPORT)
BCM U Piteşti - Dinamo Bucureşti (10.01.2012, ora 18:00, în direct pe TVR 3)
CSU Ploieşti - BC Timişoara (10.01.2012, ora 18:45, în direct pe DIGI SPORT)