Baschetbaliştii orădeni s-au deplasat la acest sfârşit de săptămână la Miercurea Ciuc, pentru a întâlni, în cadrul etapei a 22-a a campionatului Diviziei A, formaţia locală BC "Perla Harghitei". Meciul, programat sâmbătă, de la ora 18.

După înfrângerea pe final, survenită în etapa precedentă, pe teren propriu, în faţa clujenilor de la Mobitelco, elevii lui Cristian Achim speră să se întoarcă cu cele două puncte, oferite în caz de victorie, de la Miercurea Ciuc, doar astfel mai putând spera la un loc între primele opt echipe la sfârşitul returului de campionat. Formaţia harghitană este "deţinătoarea lanternei roşii" a clasamentului, având o singă victorie la activ.

În continuare, jucătorul Vasile Ştefan este accidentat şi nu va putea fi folosit de tehnicianul orădean nici în acest joc. Se speră însă într-o revenire de formă a lui Tyron Mitchell.

Confruntarea, programată în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Bogdan Podar şi Adrian Habor. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost delegat Marius Marinescu.

Dintre celelalte dispute ale etapei a VII-a a returului campionatului Diviziei A la baschet masculin se remarcă jocurile de la Sibiu, dintre gazdele de la CSU Atlassib şi BC Mureş Târgu Mureş, meci cu implicaţii atât în lupta pentru titlu, cât şi pentru accederea în faza play-off, şi Piteşti, unde BCM Universitatea o are ca adversară pe Gaz Metan Mediaş. Şi aceste din urmă două echipe sunt în lupta pentru primele poziţii ale ierarhiei comopetiţiei.


Etapa a XXII-a a Diviziei A la baschet masculin:

CSU Ploieşti - SCM CSS Craiova
BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc - Municipal Oradea
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - Energia Rovinari
CSU Atlassib Sibiu - BC Mureş Târgu Mureş
BCM U Piteşti - Gaz Metan Mediaş
CSA Steaua Turabo - CSU Cuadripol Braşov
CS Politehnica Iaşi - BC Timişoara
Municipal Bucureşti - CS Otopeni


Clasament:

1. CSU Ploiesti 39 puncte
2. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 37 puncte
3. CSA Steaua Turabo 37 puncte
4. Gaz Metan Medias 36 puncte
5. BC Mures Targu Mures 34 puncte
6. Municipal Oradea 33 puncte
7. BCM U Pitesti 32 puncte
8. CS Otopeni 32 puncte
9. CSU Atlassib Sibiu 32 puncte
10. Municipal Bucuresti 31 puncte
11. BC Timisoara 30 puncte
12. Energia Rovinari 30 puncte
13. SCM CSS Craiova 25 puncte
14. CS Politehnica Iasi 24 puncte
15. CSU Cuadripol Brasov 22 puncte
16. BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 21 puncte

La feminin, fetele de la CSM Universitatea Oradea vor evolua sâmbătă, cu începere de la ora 12, la Braşov, în compania echipei locale BC Galactica Olimpia, în cadrul etapei a IV-a a Seriei A2.