După înfrângerile de la Mediaş, din primele două confruntări cu Gaz Metan, contând pentru faza sferturilor de finală din play-off-ului Campionatului Naţional de baschet masculin, formaţia orădeană CSM se reîntoarce pe teren propriu şi luni, la Arena "Antonio Alexe" va disputa jocul al treilea cu medieşenii.

Chiar dacă îi aşteaptă o misiune extrem de dificilă, elevii antrenorului Cristian Achim ţin să îşi păstreze optimismul în ideea de a se impune în acest meci, ca să poată continua confruntările cu echipa Gaz Metan.

După cum se ştie, sistemul de disputare a duelurilor din faza sferturilor de finală ale play-off-ului este "cel mai bun din cinci întâlniri". Astfel, în cazul în care victoria va aparţine celor de la Mediaş, scorul duelurilor directe ar deveni 3-0 în favoarea sibienilor, fapt care ar pune capăt jocurilor dintre cele două echipe. "Tot ce îmi doresc e să le oferim suporterilor o victorie în play-off. Ne va fi însă greu, deoarece Mediaşul şi-a arătat valoarea pe teren propriu. Este ştiut însă faptul că noi jucăm foarte bine acasă, în faţa propriilor suporteri", a afirmat antrenorul principal al CSM-ului, Cristian Achim.

"Din păcate, la Mediaş, chiar dacă în primul meci am jucat foarte bine, s-a văzut că Gaz Metan e o echipă greu de bătut. Mi-ar plăcea să avem două meciuri acasă, nu doar unul. Contăm pe sprijinul fanilor noştri, care ar putea să facă diferenţa", a afirmat, la rândul său, manageru Şerban Sere.

Meciul dintre CSM Oradea şi Gaz Metan Mediaş este programat luni, de la ora 18, la Arena "Antonio Alexe", conducerea clubului orădean luând decizia de a permite accesul publicului liber, fără bilet de intrare. De altfel, pentru această dispută organizatorii pregătesc şi alte surprize spectatorilor, pe holurile arenei orădene urmând a fi puse în vânzare tricouri cu jucătorii CSM-ului.

Luni se vor desfăşura şi celelalte jocuri cu numărul 3 din sferturile de finală ale play-off-ului Diviziei A la baschet masculin, şi aceste confruntări reluându-se de la raportul întâlnirilor directe de 2-0 pentru formaţiile favorite, cele care au terminat între primele patru sezonul regulat şi care şi-au fructificat în primele dueluri avantajul terenului propriu.

Astfel, campioana en-titre CSU Asesoft Ploieşti se află acum la Piteşti pentru jocul cu echipa locală, U Mobitelco evoluează la Sibiu, în timp ce Steaua-Turabo o are ca adversară, în deplasare, pe BC Mureş Tg. Mureş.

Dacă una dintre cele patru echipe care conduc după două jocuri cu 2-0 se impune şi în disputa de luni, din deplasare, atunci automat confruntarea respectivă se încheie, această echipă obţinând deja calificarea în semifinale. Dacă, în schimb, gazdele reuşesc să se impună în jocurile de luni, ceea ce-şi doreşte şi CSM Oradea, în acest caz se va mai desfăşura şi jocul cu numărul 4, programat marţi, tot pe terenul echipei mai slab cotate.