Baschetbaliştii formaţiei CSM Oradea şi-au respectat blazonul şi s-au impus în deplasare, în cadrul etapei a XXII-a a campionatului Diviziei A, pe terenul ultimei clasate, BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc. Elevii antrenorului Cristian Achim au câşigat la o diferenţă de16 puncte, cu scorul de 91-74.

Meciul, foarte important pentru orădeni în tentativa lor de a prinde play-off-ul, a fost început echilibrat, după primele 10 minute tabela indicând două puncte avans gazdelor, scor 18-16. În sfertul al II-lea, însă, orădenii au fost mult mai eficienţi, au preluat conducerea şi s-au desprins pe tabelă, la pauza mare conducând cu 45-28.

Sfertul III s-a desfăşurat într-o notă mai echilibrată, dar tot orădenii l-au câştigat, cu 23-19. În ultimele 10 minute, şi pe fondul diferenţei mari de pe tabelă în favoarea CSM-ului, gazdele au mai recuperat din handicap, încheind ultimul sfert cu scorul de 27-23.

Meciul s-a încheiat cu scorul total de 91-74 pentru echipa orădeană, care a acumulat, astfel, a 13-a victorie din actuala ediţie a campionatului şi a mai făcut un pas important pentru calificarea în prima grupă valorică.

Din nou, Sasha Topchov a fost cel mai eficace jucător orădean al disputei, cu 19 puncte înscrise. L-a urmat Nemanja Maric, cu 16, şi Andelko Mandic, cu 14 puncte. Au mai înscris: T. Mitchell şi M. Schachtner, câte 12 puncte, Horia Hora, 8, Lazar Laszlo, 4, şi Andrei Pascu, Rareş Paşca şi Mate Stretea, câte 2 puncte.

De la gazde, doi jucători, C. Hannah şi T. Enrico Ramon, au marcat marea majoritate a punctelor, câte 25 fiecare.

Victoria de la Miercurea Ciuc îi consolidează formaţiei orădene poziţia a VI-a a clasamentului, cu 35 de puncte.

În derbiurile de la Piteşti şi Sibiu, gazdele şi oaspeţi şi-au împărţit victoriile, cu scoruri identice, 83-68, pentru BCM U Piteşti, respectiv BC Mureş Târgu Mureş. Aceste două succese constituie victorii importante atât pentru piteşteni, cât şi pentru mureşeni.

În etapa a XXIII-a, CSM Oradea va primi pe teremn propriu replica oltenilor de la SCM CSS Craiova, sâmbătă, 26 februarie.

De precizat că la feminin, echipa orădeană CSM Universitatea a evoluat la Braşov în etapa a IV-a a Seriei A2, fiind învinsă de formaţia locală Galactica Olimpia, cu scorul de 72 - 52.


Rezultatele etapei a XXII-a a campionatului Diviziei A la baschet masculin:

CSU Ploieşti - SCM CSS Craiova 93 - 74
BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc - Municipal Oradea 74 - 91
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - Energia Rovinari 85 - 65
CSU Atlassib Sibiu - BC Mureş Târgu Mureş 68 - 83
BCM U Piteşti - Gaz Metan Mediaş 83 - 68
CSA Steaua Turabo - CSU Cuadripol Braşov 109 - 59
CS Politehnica Iaşi - BC Timişoara 77 - 94


Clasamentul în partea superioară:

1 CSU Ploieşti 41 p
2 U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 39 p
3 CSA Steaua Turabo 39 p
4 Gaz Metan Mediaş 37 p
5 BC Mureş Târgu Mureş 36 p
6 Municipal Oradea 35 p


Etapa a IV-a Seria A2 feminin:

Politehnica National Iaşi - Sportul Studenţesc Omnilogic 65 - 50
BC Galactica Olimpia Braşov - CSM U Oradea 72 - 52