După ce în urmă cu o săptămână au câştigat turneul internaţional pe care l-au găzduit la Oradea în memoria celui care a fost regretatul baschetbalist Antonio Alexe, baschetbaliştii de la CSM Oradea s-au impus în acest sfârşit de săptămână şi în turneul internaţional amical din Ungaria, organizat de echipa din Nyiregyhaza.

Precum la Oradea, şi în turneul de la Nyiregyhaza au participat patru formaţii, care au evoluat după sistemul fiecare cu fiecare, orădenii de la CSM reuşind să se impună în toate cele trei partide susţinute.

În primul joc, joi, elevii antrenorului Cristian Achim au câştigat cu scorul de 84-79 jocul disputat în compania gazdelor de la Marso Nyiregyhaza. Apoi, vineri, CSM Oradea a dispus la 110 puncte diferenţă, cu 61-51, de o altă echipă maghiară Kecskemet TE Duna Aszfalt, iar sâmbătă, în ultimul meci, "roş-albaştrii" orădeni au câştigat cu scorul de 93-79 disputa susţinută în compania echipei Iskra Svit din Slovacia.

În acest joc antrenorul Achim a început partida cu jucătorii Franklin, Subotic, Markovic, Nicoară şi Denison. Pe sferturi s-a consemnat, 20-13, 25-16, 24-23 şi 25-27.

Principalul marcator al CSM-ului a fost în această confruntare Sean Denison, cu 20 de puncte, urmat de sârbul Vujadin Subotic, cu 14 puncte, şi de Titus Nicoară şi Radovan Markovic, cu câte 12 puncte.

Acestea au fost, astfel, ultimele partide amicale de verificare pentru orădeni, care se pregătesc acum de debutul în sezonul oficial, sâmbătă, 21 septembrie, urmând să susţină, pe teren propriu, jocul din Cupa României, în compania ilfovenilor de la Concordia Chiajna.