CSM Oradea a reuşit o victorie de-a dreptul istorică în faţa unei mari favorite la titlu, U Cluj, la Arena „Antonio Alexe". Orădenii au început perfect meciul şi s-au instalat la conducere din primele secunde. S-a mers cap la cap, dar orădenii au fost mereu în faţa adversarilor.

În sfertul trei, CSM Oradea s-a distanţat la 10 puncte pe tabelă: 46-36, însă clujenii s-au trezit şi, în minutele următoare, au arătat ca o echipă demnă de titlul naţional. Aşa s-a ajuns la 46-46 şi chiar 49-53. Sfertul patru a contabilizat punctele orădenilor care nu numai că au egalat la 58, dar au şi preluat conducerea, cu 60-58.

Mai mult, pe fondul unei apărări din ce în ce mai bune şi a unui Mandici în rol de frate mai mare pentru coechipieri, CSM a ajuns să conducă cu 67-60, moment în care toată lumea şi-a dat seama că minunea se poate produce.

S-a intrat în ultimul minut cu scorul de 72-66. Următoarele secvenţe au fost rezervate celor cu sânge rece:72-69 (cu 22 de secunde înainte de final), 74-72 (cu 17 secunde înainte de final), când Lazar a fost descalificat pentru cinci greşeli personale. Din acest moment oaspeţii au apelat la clasicele faulturi care au trimis jucătorii orădeni la linia de aruncări libere unde n-au greşit:76-74 (cu şapte secunde înainte de final).

Mai erau de jucat şapte zecimi de secunde şi tabela indica 78-76, însă Mandici, faultat, a transformat ultimele două libere (80-76), iar jucătorii orădeni au sărbătorit victoria în faţa unui public în delir. Universitatea Cluj a fost încurajată la meciul cu CSM de o galerie numeroasă, pusă la respect de fanii orădeni care au avut principalul atu: rezultatul.