Echipa orădeană de baschet masculin a ratat, sâmbătă seara, în primul meci al noului an, calificarea în final four-ul Cupei României, după ce a fost învinsă în deplasare de U Mobitelco Cluj, la o diferenţă mai mare de şase puncte.

Cristian Achim a început partida cu Franklin, Dillon, Maric, Pesic şi Topcov. Orădenii au fost, însă, conduşi în permanenţă pe tabelă şi, până la urmă, au pierdut la o diferenţă mai mare de şase puncte, fiind astfel eliminaţi din Cupa României. Scorul final a fost 75-61.

Tehnicianul Cristian Achim a recunoscut că clujenii au fost mai bine pregătiţi decât baschetbaliştii CSM-ului. "N-a mers apărarea, n-a mers atacul, sincer azi nu a mers nimic pentru noi, din păcate. Am marcat extrem de puţin. Continuăm să ne pregătim. Ne-a mai rămas campionatul, ne putem concentra mai mult doar pe campionat. Oricum, nu este nicio dramă. Felicit echipa clujenilor şi le doresc un parcurs cât mai bun în Final Four", a declarat acesta după finalul partidei.

În prima manşă a dublei cu U Mobitelco Cluj, orădenii au câştigat acasă, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 76-70.

În sezonul trecut CSM Oradea a reuşit să acceadă în final four, unde, însă, a fost învinsă de BC Timişoara. Orădenii şi-au adjudecat, totuşi, finala mică şi au terminat pe locul trei în Cupa României.