După victoriile de săptămâna trecută, de pe teren propriu, când s-au impus mai clar decât poate s-ar fi aşteptat unii, cu scorurile de 80-74 şi 90-74, baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM au făcut deplasarea la Târgu Mureş, pentru a disputa marţi şi, dacă va mai fi nevoie, joi, meciurile cu numerele 3 şi 4 din semifinalele campionatului Ligii Naţionale.

Având în vedere că formaţia BC Mureş, adversara elevilor antrenorului Cristian Achim este o echipă redutabilă, care la finele sezonului regulat s-a situat pe locul trei, în sferturi a trecut de BCM U Piteşti şi acasă beneficiază de o atmosferă de intimidare a adversarilor - tocmai de aceea sălii de Tg. Mureş i se mai spune "în junglă" - pe baschetbaliştii orădeni de la CSM îi aşteaptă cel puţin un meci extrem de dificil. Mai cu seamă că echipa gazdă îşi joacă ultima şansă de calificare în marea finală.

De altfel, trebuie precizat faptul că mureşenii sunt vicecampioni naţionali, anul trecut ajungând până în ultimul act al competiţiei, unde îşi doresc foarte mult să ajungă şi de această dată. Este de văzut, însă, dacă reuşesc să treacă în semifinale de o echipă ce se dovedeşte tot mai puternică, CSM Oradea.

Având ascendentul moral după cele două victorii de acasă, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim pot evolua ceva mai liniştiţi în aceste două jocuri, presiunea fiind în special pe gazde, ceea ce s-ar putea să-i ajute foarte mult. Cum s-a întâmplat şi la Craiova, orădenii sunt decişi însă să câştige meciul al treilea, cel de marţi seară, o victorie în acest joc aducându-le calificarea mult dorită.

Partida de marţi este programată de la ora 18.30 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 3, iar dacă în acest meci se vor impune gazdele, atunci se va disputa şi meciul al patrulea, care va avea loc joi, de la aceeaşi oră, 18.30.

Din echipa orădeană nu va face parte la aceste jocuri baschetbalistul Zarko Comagic, accidentat săptămâna trecută, în primul joc de la Oradea.