Iniţiativa strângerii de jucării pentru copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Cristal" din Oradea, lansată de Galeria "Leii Roşii", s-a bucurat de un succes la care nici măcar organizatorii nu s-au aşteptat.

Cei aproximativ 1.800 de spectatori prezenţi la meciul cu BC Mureş, printre care şi foarte mulţi copii, au contribuit la reuşita acţiunii, donând un număr impresionant de jucării, cărţi, puzzle-uri, dulciuri, dar şi haine.

Componenţii echipei CSM, staff-ul tehnic şi conducerea clubului s-au alăturat şi ei acţiunii, donând copiilor cu nevoi speciale pachete cu dulciuri şi fructe, dar şi jucării. La finalul partidei, după ce echipa a făcut obişnuitul tur al sălii, un grup de micuţi de la CSEI "Cristal" au intrat pe parchetul Arenei Antonio Alexe, oferind jucătorilor şi staff-ului tehnic felicitări realizate de ei.

O sută de copii fericiţi

De Sfântul Nicolae, în jurul prânzului, o parte din membrii galeriei orădene şi patru jucători ai clubului CSM Oradea, Laci Lázár, Silviu Lupusavei, Bogdan Ţîbârnă şi Horia Hora, însoţiţi de Leone, mascota echipei, au făcut o vizită la cele patru locaţii ale CSEI Cristal, înmânând câte un pachet cu daruri fiecărui copil.

Prima oprire a fost la Centrul CSEI Cristal de pe strada Menumorut, unde învaţă copii cu deficienţe senzoriale şi multiple. Delegaţia CSM-ului a fost primită cu căldură de copii şi de către cadrele didactice. Picii le-au mulţumit Moşului, îmbrăcat de această dată în costum de Leu, pentru cadouri, prin două colinzi de sărbători, dar şi cu felicitări de Crăciun scrise în limbajul Braille. Vizibil emoţionaţi de primire, jucătorii şi mascota Leone au făcut poze cu micuţii, care au învăţat şi scandarea Galeriei Leiilor Roşii "CSM, CSM!".

Au urmat apoi opririle la grupele speciale integrate din cadrul grădiniţei nr. 52, 20, 54 unde sunt copii cu deficienţe locomotorii, mintale, sindrom Down şi autism. Acţiunea suporterilor CSM Oradea a adus un zâmbet pe buzele a 100 de copii care învaţă în cadrul grupelor speciale a CSEI Cristal, o parte dintre ei trăind în cadru instituţionalizat, fără a se putea bucura de dragostea părintească.

Jucători emoţionaţi

"A fost o plăcere să reprezentăm CSM-ul şi sportivii din Oradea şi să-i ajutăm pe aceşti copii minunaţi, care ne-au cântat şi ne-au aşteptat cu o felicitare", a spus pivotul de 210 cm al CSM-ului, Laci Lazar. "Copiii ne-au oferit nişte cadouri speciale, ne-au cântat, ne-au dat felicitări şi le mulţumim foarte mult pentru asta", a adăugat un alt "uriaş", Bogdan Ţîbîrnă.

Suporterii echipei CSM Oradea doresc să le mulţumească celor care au contribuit la reuşita acestei acţiuni, reprezentanţilor clubului CSM (preşedintelui Florin Birta, managerului Şerban Sere, staff-ului tehnic şi jucătorilor) şi tutror orădenilor care au donat diferite obiecte pentru bucuria celor mici, transformând ziua de Moş Nicolae într-o zi cu adevărat specială, aşa cum merită fiecare copil.

Va "ninge" cu pluşuri

Cei implicaţi în această acţiune doresc să continue seria surprizelor din luna decembrie şi vor organiza, la meciul cu SCM U Craiova, care va avea loc in jurul datei de 22 decembrie, acţiunea "Pluşurile pe teren", rugând toţi suporterii să aducă un pluş de acasă, pentru a putea aduce bucurie şi altor copii.

Detaliile vor fi date în zilele următoare pe pagina suporterilor orădeni, www.csm-oradea.ro.