Echipa orădeană de baschet masculin CSM a debutat cu o victorie la noua ediţie a Memorialului Tony Alexe, competiţie care a început vineri la Sala Sporturilor din Oradea, care-i poartă numele regretatului baschetbalist.

În primul joc de la turneu, dar şi în prima partidă pe care baschetbaliştii orădeni au disputat-o în această vară de la reluarea pregătirilor, ei s-au impus clar cu scorul de 82-55 în faţa formaţiei maghiare Factum Sport Debrecen.

După un început mai timorat de joc, în care au reuşit totuşi să conducă cu 22-15, după primul sfert, şi mai apoi cu 36-29, la pauza mare, în partea a doua a disputei, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au dat drumul la joc şi au marcat punct după punct, impunâdu-se în sfertul III cu 28-9, iar în cel de-al patrulea cu 18-17.

Cu rezultatul final de 82-55, baschetbaliştii orădeni debutează, astfel, cu o victorie la turneul amical pe care-l organizează, instalându-se pe primul loc, la egalitate de puncte cu echipa Mobitelco Cluj, campioana en-titre a României, care, la rându-i, "s-a distrat" în prima etapă cu maghiarii de la Marso-Vagep Nyiregyhaza, pe care a reuşit să-i învingă la o diferenţă de 20 de puncte.

În jocul orădenilor s-au remarcat şi noile achiziţii, dar şi jucătorii din vechea gardă, semn că echipei bihorene nu-i trebuie mult timp pentru a ajunge la omogenizarea dorită de antrenor.

Marcatorii CSM-ului în disputa cu Debrecen-ul au fost: Topchov - 14 puncte, Pesic - 13, H. Hora - 10, W. Franklin - 10, M. Markovic - 8, L. Lazar - 7, R. Paşca - 7, N. Maric - 7, S. Lupusavei - 3, V. Ştefan - 2 şi A. Pascu - 1 punct. Au mai evoluat însă şi V. Milosevic şi Andrei Laviniu.

La echipa din Debrecen şi-a făcut apariţia în acest joc şi fostul component al orădenilor, Mate Stretea, transferat în această vară.

Sâmbătă, în ziua a doua a Memorialului Tony Alexe, CSM Oradea va întâlni de la ora 19, echipa din Nyiregyhaza, pentru ca jocul vedetă, în compania campioanei Mobitelco Cluj să-l dispute duminică, de la ora 12.30.


Programul etapelor II şi III de la Memorialul Antonio Alexe la baschet:

Sâmbătă

Ora 17:00 U Mobitelco Cluj - Factum Sport Debrecen,
Ora 19:00 CSM Oradea - Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza;

Duminică

Ora 10:30 Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza - Factum Sport Debrecen,
Ora 12:30 CSM Oradea - U Mobitelco Cluj.