Echipa orădeană de baschet CSM şi-a aflat marţi seara adversarele din faza finală a Cupei României. În urma desfăşurării partidelor retur din sferturile de finală ale competiţiei, formaţiile CSM Bucureşti, BCM U Piteşti şi BC Timişoara au obţinut accesul pentru final four.

După cum se ştie, CSM Oradea a trecut de faza sferturilor de finală după ce echipa CS Otopeni s-a retras din toate competiţiile.

În meciurile retur ale sferturilor, CSU Ploieşti a învins numai cu 87-64 pe BC Timişoara şi liderul la zi al campionatului, formaţia bănăţeană a obţinut calificarea graţie victoriei mai clare din tur, scor general 155-152. La Piteşti, echipa locală BCM U, după ce a remizat în tur cu Dinamo, scor 67-67, s-a impus de această dată la o diferenţă de 21 de puncte, cu 72-51 şi cu scorul general de 139-118 a păşit, la rându-i, în faza finală.

În fine, în ultimul sfert de finală, la Mediaş, CSM Bucureşti a cedat numai cu 80-84 şi, cu scorul general de 171-169, a făcut pasul, de asemenea, în "careul de aşi" al competiţiei.

Final four-ul Cupei României la baschet masculin este programat în perioada 17-18 februarie, pe terenul uneia dintre cele patru echipe calificate. Acestea trebuie să-şi depună candidatura pentru a găzdui acest turneu final. După cum a declarat managerul orădenilor Ţerban Sere, şi CSM Oradea încearcă să obţină programarea acestui final four pe teren propriu.