Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM U Oradea au fost învinşi marţi seară în jocul din etapa a V-a a grupei D din FIBA EuroChallenge. Evoluând în Rusia, pe terenul liderului clasamentului, Avtodor Saratov, elevii antrenorului Cristian Achim au cedat cu scorul de 73-92, într-un joc în care gazdele s-au impus fără probleme, valorificându-şi din plin avantajul terenului propriu.

De la CSM U, Ante Krapic (foto) a fost unul dintre cei mai buni jucători. Invitat la conferinţa de presă după joc, baschetbalistul croata a declarat că speră că echipa orădeană a putut oferi un spectacol agreabil. "Am venit la Saratov pentru a ne bucura de baschetul internaţional, de baschet la nivel de EuroChallenge. Ştiam că nu mai avem nicio şansă de a ne califica, însă suntem conştienţi de importanţa jocurilor de acest gen şi ne-am dorit să câştigăm. Sper că am reuşit să oferim un spectacol agreabil oamenilor care au venit să urmărească acest meci. Saratov a arătat o formă foarte bună în EuroChallenge, lucru dovedit inclusiv la meciul cu Tofas Bursa, în etapa anterioară. Consider că a meritat pe deplin calificarea", a declarat Krapic.

În 27 minute de joc, croatul a avut 8/15 la aruncările din acţiune şi 7/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 23 puncte. El a adăugat 7 recuperări (5 ofensive), o pasă decisivă, dar şi cinci posesii pierdute pentru un coeficient de 18 la eficienţă.

"A fost un meci frumos. Am venit la Saratov cu scopul de a încerca să câştigăm, dar adversarul a fost mai bun în acest meci. Consider că au o echipă foarte bună. Felicit echipa învingătoare, pentru noi a fost o plăcere să jucăm aici, în faţa unui public numeros", a declarat Cristian Achim, antrenorul principal al lui CSM U Oradea. Tehnicianul orădean a precizat însă că echipa trebuie să se concentreze pe competiţia internă.

Şi pivotul Salih Nuhanovic s-a numărat printre cei mai buni jucători al CSM-ului în partida pierdută la Saratov. Jucătorul sloven a fost singurul component al formaţiei orădene care a terminat meciul pe plus. El a fost liderul echipei din punct de vedere statistic la doar două capitole: +/- cu 6, respectiv la capace cu 2. În 23 minute pe parchet, Salih a adus multe avantaje echipei bihorene în ambele faze ale jocului. Acesta a administrat două capace lui Kyrylo Fesenko, a obţinut trei intercepţii, iar din punct de vedere ofensiv a adus două recuperări, dar şi câteva acţiuni de mare efect, printre care şi două slam dunk-uri.

Conform site-ului oficial al clubului orădean, Nuhanovic a avut 5/9 la aruncările din acţiune şi 1/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 11 puncte. El a adăugat 6 recuperări, 3 intercepţii, 2 capace, dar şi trei posesii pierdute. "Fără îndoială, atât din punct de vedere statistic, cât şi ca impact, Salih a fost la cea mai bună prestaţie în echipament roş-albastru", se mai arată pe site-ul clubului orădean.

Cinci jucători de la CSM U Oradea au avut peste 10 la eficienţă în partida de la Saratov. Ei sunt: Ante Krapic - 18, Daniel Dillon - 17, Marcus Hatten - 14, Salih Nuhanovic - 14, respectiv Vujadin Subotic - 13.

În ceea ce priveşte principalii marcatori, aceştia sunt Ante Krapic, cu 23 puncte, Vujadin Subotic cu 14 puncte, Daniel Dillon - 11 puncte şi Salih Nuhanovic - 11 puncte.

Următorul meci al echipei orădene este programat sâmbătă, la Piteşti, cu BCM U din localitate, în Liga Naţională. Partida va debuta de la ora 18:45 şi va fi transmisă în direct de DigiSport şi Digi 24 Oradea.