Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea dispută duminică seară, de la ora 18, în deplasare, la Bucureşti, jocul cu Dinamo, din cadrul etapei a IX-a a Ligii Naţionale.

Spre deosebire de anii trecuţi, echipa dinamovistă are acum un cu totul alt lot de jucători, formaţia a crescut mult în valoare şi ca urmare, după 8 etape, s-a situat pe primul loc al Ligii Naţionale. Dinamoviştii au acumulat 5 victorii, la fel ca echipa orădeană, tocmai de aceea jocul de la Sala Dinamo de duminică se anunţă foarte disputat.

"Ne aşteaptă un meci cu o echipă extrem de periculoasă, Dinamo. Până acum a reuşit să învingă echipe puternice precum Cluj, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Craiova. Depinde foarte mult de aruncările de trei puncte şi a câştigat multe meciuri. În momentul în care nu reuşeşte să marcheze foarte mult de la distanţă începe să aibă probleme. Dinamo este o echipă care poate să învingă pe oricine şi să piardă cu oricine", a declarat antrenorul formaţiei CSM CSU Oradea, Cristian Achim, înaintea acestei confruntări.

Cu 5 victorii şi 2 înfrângeri, jucătorii de la CSM CSU Oradea ocupă locul V al clasamentului înaintea acestei runde.

Meciul dintre Dinamo şi CSM CSU este programat să se desfăşoare cu începere de la ora 18, la Sala Dinamo, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport şi Digi 24 Oradea.

E important de ştiut, conform site-ului oficial al clubului orădean, că "reprezentanţii Dinamo Bucureşti au confirmat faptul că meciul de duminică se va desfăşura fără a permite accesul publicului în sală". Astfel, eventualii suporteri orădeni prezenţi în Bucureşti care doresc să asiste la acest meci sunt rugaţi să nu efectueze un drum inutil până la Sala Dinamo, deoarece nu li se va permite accesul.

Etapa a IX-a a Ligii Naţionale de baschet masculin a debutat vineri cu o surpriză la Galaţi, acolo unde Phoenix din localitate a învins U Banca Transilvania Cluj. Sâmbătă a jucat şi Steaua, care s-a impus acasă la o diferenţă de 13 puncte în faţa argeşenilor de la BCM U Piteşti.


Etapa a IX-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri:

Phoenix Galaţi - U-Banca Transilvania Cluj 85-79

Sâmbătă:

Gaz Metan Mediaş - CSU Atlassib Sibiu 74-84

BC Timişoara - Energia Tg. Jiu 70-84

Steaua CSM Eximbank – BCM U Piteşti 78-65

Duminică:

Ora 18:00 Dinamo Bucureşti -  CSM CSU Oradea (Digi Sport)

Ora 20:00 SCMU Craiova - BC Mureş Tg. Mureş (Digi Sport)