Formaţia masculină orădeană de baschet are în faţă o confruntare extrem de dificilă, sâmbătă, de la ora 18, la Sala Sporturilor din Mediaş, în compania echipei situată pe locul III în clasamentul la zi al primei divizii, gruparea Gaz Metan.

După victoria clară de miercuri, din faţa mureşenilor, elevii lui Cristian Achim strâng acum rândurile pentru confruntarea cu medieşenii, care aspiră la una din primele două poziţii ale clasamentului.

Ca de obicei, baschetbaliştii orădeni merg şi la Mediaş cu gândul doar la victorie, "ce va fi rămâne de văzut, dar noi mergem să ne facem jocul nostru", a spus tehnicianul Achim înainte de plecare.

Tot în această rundă, două jocuri se anunţă interesante pentru orădeni, cele de la Otopeni şi Bucureşti, acolo unde vor evolua contracandidatele bihorenilor pentru accederea în play-off. Este vorba despre duelurile CS Otopeni - U Mobitelco Cluj şi CSM Bucureşti - Atlassib Sibiu.


Programul etapei a XXVII-a din Divizia A la baschet masculin:

sâmbătă, 19 martie:
BC Timişoara - BC Perla Harghitei
CSU Cuadripol - SCM CSS Craiova
Gaz Metan Mediaş - CS Municipal Oradea
BC Mureş - Energia Rovinari
CSA Steaua Turabo - CSU Ploieşti (TVR 3, ora 19.30)
CS Municipal Bucureşti - CSU Atlassib

duminică, 20 martie:
CS Otopeni - U-Mobitelco BT (TVR 3, ora 18)
luni, 21 martie:
Politehnica Iaşi - BCM U Piteşti


clas 1.jpg


La feminin, echipa orădeană CSM Universitatea va susţine sâmbătă, cu începere de la ora 16, la Alba Iulia, ultimul joc din actuala ediţie de campionat, în compania gazdelor de la CSU LPS, nimeni alta decât lidera ierarhiei la zi a Seriei A2. CSM Universitatea ocupă locul III înaintea acestei confruntări şi nu doreşte decât să-şi încheuie sezonul într-o manieră cât mai plăcută.

Federaţia Română de Baschet a luat decizia de a nu se mai disputa play-off-ul la feminin în acest an, din motive de ordin financiar.


Seria A2 feminin, ultima etapă:
sâmbătă:
Sp. Studenţesc Omnilogic - Universitatea Cluj
CSU LPS Alba Iulia - CSM U Oradea
luni:
Politehnica National Iaşi - BC Galactica Olimpia


Clasament Seria A2 feminin:

1. CSU LPS Alba Iulia 9/0 18 p
2. Universitatea Cluj 7/2 16 p
3. CSM U Oradea 4/5 13 p
4. BC Galactica Olimpia 3/6 12 p
5. Politehnica National 3/6 12 p
6. Sp. Studenţesc Omnilogic 1/8 10 p