După ce sâmbătă, în primul meci din noul an, baschetbaliştii de la CSM s-au încălzit în disputa de pe teren propriu, luni, cu Timişoara, luni elevii lui Cristian Achim au fost foarte aproape de a obţine o victorie frumoasă pe terenul vicecampioanei, Universitatea Mobitelco Cluj Napoca.

A fost cel de-al doilea joc şi ultimul înaintea reluării campionatului pentru orădeni şi tocmai de aceea elevii lui Cristian Achim au jucat "la scor" în acest meci, după cum avea să declare tehnicianul bihorean, şi asta s-a văzut.

În marea majoritate a timpului, baschetbaliştii de la CSM s-au aflat în avantaj, mai ales în sferturile III şi IV, când şi-au concretizat dominarea. După ce la pauză, tabela de marcaj a sălii de sport clujene arăta rezultat de egalitate, scor 40-40, până la urmă, rezultatul a fost favorabil gazdelor, care au reuşit să se impună la o diferenţă de 3 puncte, scor 91-88.

Răsturnarea de situaţie a survenit pe final, după ce până cu un minut înainte de ultima sirenă, formaţia orădeană conducea pe tabela de marcaj. Mult mai motivată şi impulsionată şi de publicul prezent, gruparea gazdă a reuşit să preia conducerea şi să încheie victorioasă o partidă ce, la fel de bine, putea s-o piardă.

Tehnicianul Cristian Achim s-a declarat la final mulţumit de prestaţia elevilor săi în acest joc, scopul - de a practica un joc colectiv bun şi de a reînchega relaţiile de joc fiind atins.

Luni, antrenorul bihorean a apelat doar la 9 din cei 13 jucători avuţi la dispoziţie, nemairulând întreg lotul, cum a făcut în partida de sâmbătă, cu BC Timişoara.

Achim se declară încrezător în privinţa reluării campionatului. Până la primul meci din retur, programat sâmbătă la Bucureşti, cu Clubul Sportiv Municipal, marţi şi miercuri baschetbaliştii orădeni vor avea câte două antrenamente, joi unul singur, iar vineri, la Bucureşti, tot unul. Plecarea spre Capitală este programată pentru joi noapte.

Mihai Anghel