Echipa orădeană de baschet masculin CSM a disputat duminică în Serbia primul joc din noul an. Elevii antrenorului Cristian Achim au întâlnit într-o partidă amicală formaţia Vizura Smederevo, echipă situată pe locul V în prima ligă sârbă.

Meciul s-a disputat pe durata a cinci reprize a câte 10 minute şi a fost câştigat de gazde, cu scorul de 104-86.

La sfârşitul primelor patru sferturi însă, cât durează în mod normal un joc de baschet, jucătorii sârbi conduceau cu doar şapte puncte diferenţă.

Partida a fost programată cu scopul de a suplini golul lăsat liber de nedisputarea jocurilor din sferturile Cupei României, cu CS Otopeni, datorită retragerii din competiţie a ilfovenilor.
Meciul cu sârbii a constituit o bună şi utilă repetiţie pentru jucătorii orădeni înaintea primei dispute oficiale din 2012, programată duminică, 15 ianuarie, pe teren propriu, cu CSU Sibiu. Până atunci însă elevii antrenorului Cristian Achim se vor pregăti pe plan local, la Arena "Antonio Alexe".

Pe de altă parte, dacă orădenii nu au jucat în sferturile Cupei României, fiind deja calificaţi în semifinale, în acest week-end s-au desfăşurat însă jocurile tur din celelalte trei dispute. La Timişoara, liderul la zi al campionatului, echipa locală BC, a învins la pas multipla campioană, CSU Ploieşti, formaţie pe care a întrecut-o cu scorul de 91-65, luând o opţiune serioasă de calificare. La Bucureşti, formaţia locală CSM a învins la 6 puncte, cu 91-85, echipa Gaz Metan Mediaş, în timp ce Dinamo a remizat pe teren propriu, cu scorul de 67-67, în confruntarea cu piteştenii de la BCM U.

Partidele retur din sferturile Cupei sunt programate pentru marţi, echipele calificate urmând a se alătura orădenilor în final four-ul competiţiei.