Baschetbaliştii orădeni ai formaţiei CSM au făcut un joc bun sâmbătă seară, la Arena "Antonio Alexe", în cadrul etapei a 23-a din campionatul Diviziei A şi au reuşit să învingă la 22 de puncte diferenţă formaţia olteană SCM CSS Craiova. Scorul final a fost 106-84, ceea ce i-a mulţumit pe suporteri, jucători, dar şi pe antrenorii şi conducătorii echipei bihorene.

Tehnicianul Cristian Achim a ţinut, din nou, să mulţumească publicului spectator, prezent într-un număr frumos şi la acest meci. CSM a ajuns, astfel, la cea de-a 14-a victorie din actuala ediţie de campionat, şi mai are nevoie de două pentru a atinge obiectivul propus la finele turului.

Lucru îmbucurător este faptul că americanul Tyrone Mitchell începe să-şi revină, cum de altfel, şi-a revenit şi mai mult sârbul Andelko Mandic, cel mai bun marcator în acest meci, cu 28 de puncte. El a fost urmat de Sasha Topchov şi Tyrone Mitchell, fiecare cu câte 14 puncte, Nemanja Maric şi Michael Schachtner, cu câte 12 puncte, Rareş Paşca, autor a 10 puncte, Lazar Laszlo, cu 9, Rolland Torok, cu 4, şi Horia Hora, cu 3 puncte.

De la echipa olteană s-a remarcat, în mod special, jucătorul de culoare Kenneth Simms, autor a 26 de puncte. El a fost secondat de Jermont Horton, cu 18 puncte, şi de Casey Wohlleb, autor a 17 puncte marcate.

Jocul a început foarte bine pentru gazde, care după primele 10 minute conduceau cu 29-18. În sfertul II s-au mai relaxat, dar tot au terminat în avantaj şi această repriză, cu 24-20. Sfertul al III-lea a fost din nou la discreţia orădenilor, care s-au impus cu 30-23, în timp ce în ultimele 10 minute, şi pe fondul schimbărilor, tehnicianul Achim rulând întreg lotul avut la dispoziţie, scorul a fost egal 23-23. Rezultatul final, de 106-84, i-a făcut însă pe cei prezenţi să-i aplaude, în picioare, la scenă deschisă, pe baschetbaliştii CSM-ului, care se apropie tot mai mult de faza play-off.

După joc, antrenorul Cristian Achim s-a arătat destul de bucuros, pe lângă mulţumirile aduse suporterilor, a remarcat şi revenirea de formă a lui Tyrone Mitchell, dar şi apetitul ofensiv şi eficacitatea lui Andelko Mandic.

De partea cealaltă, antrenorul craiovenilor, Adrian Budurean, a ţinut să felicite echipa orădeană, care "are un staff serios" şi care "îşi merită locul din clasament". Cât priveşte formaţia sa, Budurean a pus înfrângerea usturătoare şi pe seama accidentărilor, numai puţin de 6 jucători de la oltenui fiind indisponibili înaintea confruntării.

În clasament, CSM Oradea se menţine pe locul al VI-lea, cu 37 de puncte.

În alte partide din etapa a 23-a: Gaz Metan Mediaş - Atlassib Sibiu 87-76, CS Otopeni - Politehnica Iaşi 87-65, CSU Cuadripol Braşov - BCM Argeş Piteşti 57-91, CSM Bucureşti - CSU Asesoft Ploieşti 64-87 şi BC Mureş Tg. Mureş - U Mobitelco Cluj 90-84.