După un prim sfert câştigat de gazde cu 23-17, orădenii au replicat în sfertul secund graţie unei apărări excelente, care, timp de 10 minute, a încasat doar şapte puncte. CSM Oradea a intrat în avantaj la pauza mare: 30-32.

Sfertul al treilea a fost al gazdelor, care au marcat nu mai puţin de 31 de puncte. Decisiv a fost ultimul sfert al partidei şi în mod special ultimele minute. Oradea a condus cu scorul de 73-65, dar nu a mai reuşit decât un punct în ultimele trei minute şi jumătate, încasând în schimb 13!

Vasile Ştefan a reuşit doar trei puncte din opt de la linia de aruncări libere, iar la scorul de 74-74, Marici Nemanja a ratat ambele aruncări libere de care a beneficiat.

Tyrone Mitchell, conducătorul de joc al echipei din Oradea, a jucat doar patru minute în acest meci, după ce a părăsit terenul pentru „fault eliminatoriu". Cum Horică Hora nu a fost înscris pe foaie, antrenorul Cristian Achim a fost nevoit să-l folosească pe postul americanului pe Marici Nemania.

CSM Bucureşti, echipă antrenată de Costel Cernat, păstrează şanse de calificare în playoff, dar orădenii le-au risipit, în mare măsură, în ultimele trei minute ale partidei de la Bucureşti.