Baschetbaliştii de la CSM Oradea au disputat marţi seară, pe teren propriu, jocul cu cel mai valoros adversar întâlnit până în prezent de la înfiinţare.

În cadrul etapei a doua a fazei grupelor FIBA EuroChallenge, echipa orădeană a primit la Arena Antonio Alexe replica puternicei formaţii ruse Krasnye Krylia Samara, deţinătoarea trofeului.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu primii care au condus fiind jucătorii echipei gazdă, însă până la finele primelor zece minute oaspeţii au trecut în avantaj şi au condus cu 21-19. A fost cel mai echilibrat sfert, fiindcă următoarele au aparţinut tot mai clar ruşilor.

În sfertul secund, ruşii s-au desprins uşor, marcând 24 de puncte, iar gazdele numai 20, astfel că în pauza mare Krasnye Kryjia a intrat cu avantajul de 6 puncte, scor 45-39.

În partea secundă, în sfertul III, oaspeţii şi-au onorat blazonul arătând că sunt o formaţie mult prea valoroasă ca să piardă meciul. Dimpotrivă, uşurinţa din combinaţii şi felul în care a înscris, inclusiv de la 3 puncte, a dus-o la o desprindere pe tabelă, materializată prin înscrierea a 22 de puncte şi primirea a numai 17.

Ultimele 10 minute au fost din nou ceva mai echilibrate, cu orădenii arătând că încearcă să revină pe tabelă, numai că valoarea formaţiei ruse şi-a spus cuvântul şi cele 22 de puncte marcate în acest sfert şi numai 18 primite au consemnat o victorie la 15 puncte, cu 89-74 pentru ruşi.

Pentru orădeni a rămas o partidă bună în compania unei echipe foarte bună, cu jucători extrem de valoroşi.

De la CSM principalul marcator a fost Denison, autor a 20 de puncte, secondat de Markovic, cu 15, toate din aruncări de la 3 puncte, Subotic şi Nicoară, cu câte 14 puncte înscrise, şi Ţîbîrnă, cu 6.

De la Krasnye Krilia, cei mai eficace jucători au fost Julian Wright şi Bracey Wright, autori a câte 24 de puncte.