În cadrul etapei cu numărul 25 a campionatului Diviziei A de baschet masculin, formaţia orădeană CSM a fost învinsă sâmbătă seară la Târgu Jiu de către echipa Energia Rovinari, la o diferenţă de 11 puncte. Deşi au început echilibrat disputa, sportivii orădeni s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj în toate cele 4 sferturi ale confruntării, iar scorul final a fost de 76 la 65.

Primele 10 minute ale meciului s-au încheiat cu avantajul de 2 puncte în favoarea gazdelor, scor 21-19. Şi în sfertul al doilea s-a mers cap la cap, însă tot gorjenii au fost cei care cau reuşit să se impună cu 17-16. În partea a doua, pe fondul precipitării oaspeţilor, Energia Rovinari a reuşit să se desprindă şi să-şi adjudece următoarele două sferturi mult mai clar, cu 18-12, respectiv cu 20-18.

Dezamăgit de evoluţia scorului şi de rezultatul final, antrenorul orădean Cristian Achim a ţinut să felicite formaţia gazdă şi să remarce că a evoluat mai bine decât echipa sa. "Baschetbaliştii orădeni au avut eficienţă redusă", a spus Achim.

Principalul marcator al confruntării a fost Torby Junior, de la gazde, autor a 31 de puncte, în timp ce de la formaţia orădeană s-au remarcat în mod special Sasha Topcov, cu 18 puncte, Nemanja Maric, cu 17 puncte, şi Andelko Mandic, cu 12 puncte. Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor pentru Oradea Tyrone Mitchell, cu 8 puncte, Rareş Paşca, cu 5 puncte, Michael Schatchner, cu 4 puncte, şi Lazar Laszlo, cu un singur punct.

În urma partidei de sâmbătă, deocamdată, CSM Oradea îşi păstrează locul 7 în clasament.

În alte jocuri disputate sâmbătă seară în cadrul etapei a 25-a din prima divizie baschetbalistică masculină a ţării, CS Otopeni a învins pe teren propriu formaţia BCM Argeş Piteşti, cu scorul de 76-59, Gaz Metan Mediaş a trecut în faţa propriilor suporteri de BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc cu 129-89, Cuadripol Braşov a fost învinsă pe teren propriu de Mobitelco Cluj, cu 93 la 70, în timp ce tot victorie în deplasare s-a consemnat şi în disputa de la Iaşi dintre echipa locală Politehnica şi CSU Asesoft Ploieşti, scor 82-93.

Tot sâmbătă s-a desfăşurat şi meciul fetelor, la Arena Antonio Alexe, dintre CSM Universitatea Oradea şi Galactica Olimpia Braşov, joc programat în etapa a 7-a a seriei A 2, din Divizia A de baschet feminin.

La capătul unui meci disputat, formaţia orădeană a reuşit să se impună la o diferenţă de 5 puncte, cu 61-56, principala marcatoare fiind Edith Sabău, cu 17 puncte, în timp ce Ioana Gavra a înscris 15, iar Loredana Ulica - 13.