După victoriile cu BC Mureș din deplasare și cu Energia Târgu Jiu, de pe teren propriu, baschetbaliștii orădeni ai formației CSM Universitatea dispută sâmbătă seară, acasă, un nou joc în cadrul campionatului Ligii Naționale în care speră să se impună și să întregească șirul succeselor.

Pe val și în revenire de formă, orădenii vor avea de această ca adversară formația Gaz Metan Mediaș, care se situează în partea a doua a clasamentului, în șapte jocuri având doar trei victorii. Partida se anunță astfel dificilă, și oaspeții sperând să obțină victoria pentru a se redresa în campionat.

Meciul, care contează pentru etapa a IX-a a sezonului regulat va avea loc de la ora 19 și nu va fi televizat.

„Cred că cel mai important lucru este că am început să câștigăm. Este îmbucurător că am legat victoriile, iar asta s-a realizat în condițiile în care am avut echipa completă. Având lotul întreg nivelul de la antrenament a crescut semnificativ. Eu cred că pentru o echipă cum suntem noi antrenamentul este determinant. Dacă suntem pregătiți și antrenați, putem să câștigăm meciuri", a precizat jucătorul RadovanMarkovic.

Meciul CSM Oradea - Gaz Metan Mediaș de sâmbătă seara din etapa a IX-a a Ligii Naționale de baschet masculin se anunță și un duel al sârbilor. Dacă la CSM U evoluează Radovan Markovic și Vujadin Subotic, de parte acealaltă, la medieșeni în lot se află Marko Djurkovic, Niksa Nikolic și Nikola Siladji.

„Îi cunosc pe toți cei trei jucători sârbi din lotul adversarului. Mai mult, am jucat împotriva fiecăruia dintre ei. Caracteristica lor principală constă în faptul că au o educație baschetbalistică ridicată. Provin dintr-un sistem care și-a dovedit eficiența. Consider că, similar celorlalte echipe din campionat, toți jucătorii străini sunt buni și periculoși, dar în același timp consider că noi suntem echipa mai bună. Sper că vom demonstra acest lucru pe teren", a mai spus Markovic.


CSM Oradea - Gaz Metan Mediaș

Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 19
Sala: Arena „Antonio Alexe" din Oradea
Arbitri: Mircea Șerban, Ciprian Stoica și Adrian Habor
Comisar FRB: Doru Vinași

Etapa a IX-a a Ligii Naționale de baschet masculin a debutat vineri, când U Banca Transilvania Cluj a învins Timba Timișoara, pe teren propriu. Sâmbătă sunt programate alte trei dispute, între care și SCM U Craiova - CSU Asesoft Ploiești și Steaua Eximbank - Energia Tg. Jiu. Runda se va încheia însă luni, cu derby-ul de la Sibiu, dintre CSU Atlassib și BC Mureș.


Etapa a IX-a a Ligii Naționale la baschet masculin:

Vineri:

U Banca Transilvania - BC Timba Timișoara 82-62

Sâmbătă:

Ora 17.30  SCM U Craiova - CSU Asesoft Ploiești (Digi Sport)

Ora 18.00 BCM U Pitești - Universitatea Cluj-Napoca

Ora 19.00 CSM U Oradea - CS Gaz Metan Mediaș    

Ora 20.00 Steaua CSM Eximbank - CS Energia Tg. Jiu (Digi Sport)

Duminică:

Ora 17.00 CSU Atlassib Sibiu - BC Mureș Tg. Mureș (Digi Sport)


Clasament:

1.

Steaua CSM Eximbank

7/0

14

2.

CSU Asesoft Ploiești

6/2

14

3.

BCM U Pitești

6/1

13

4.

U Banca Transilvania

3/6

12

5.

BC Timișoara

4/4

12

6.

CSM U Oradea

4/4

12

7.

CS Energia Tg Jiu

4/3

11

8.

SCM U Craiova

4/3

11

9.

CSU Atlassib Sibiu

4/3

11

10.

BC Mureș Tg. Mureș     

3/4

10

11.

CS Gaz Metan Mediaș    

3/4

10

12.

BC Timba Timișoara

1/7

9

13.

Universitatea Cluj-Napoca

0/8

8