Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a bucurat doar de o minivacanţă de sărbători. Începând de luni, baschetbaliştii au revenit la antrenamente deoarece pe 4 ianuarie au programat primul joc oficial din noul an împotriva echipei CSM Steaua EximBank.

La primul antrenament din această săptămână s-a lucrat în sala de forţă în prima jumătate, urmată de o repriză de 60 minute de individualizare, fiind nelipsite exerciţiile cu mingea, fie că este vorba despre îndemânare ori de aruncări la coş. De precizat este faptul că Bogdan Ţîbîrnă, care a fost operat de menisc în cursul săptămânii trecute, a început programul de recuperare sub îndrumarea medicului Alin Iova.

În perspectiva meciului de luni, 4 ianuarie, formaţia orădeană continuă seria şedinţelor de antrenament în aceste zile, timpul rămas până la primul joc oficial din 2016 fiind foarte scurt. Partida cu bucureştenii, care va conta pentru prima manşă a sferturilor de finală din Cupa României, se va disputa cu începere de la ora 20.

Conform staff-ul tehnic al echipei CSM CSU, după ce în prima parte a acestei săptămâni s-a lucrat pentru reacomodarea la efort, în cea de-a doua se intră în programul de pregătire al primului joc din această parte a sezonului. "Timpul extrem de scurt împiedică efectuarea unei încărcări de natură fizică, spre deosebire de anii anteriori, atunci când pauza a fost ceva mai lungă şi ea a permis mai multă concentrare asupra acestei părţi", se arată pe site-ul oficial al clubului orădean. Totuşi, programul obişnuit de pregătire al echipei a fost astfel conceput încât să se lucreze săptămânal la menţinere fizică.