În cadrul programului "De vorbă cu personalităţile locale", trei dintre baschetbaliştii echipei CSM CSU Oradea au vizitat, miercuri, Penitenciarul Oradea pentru a sta de vorbă cu un grup de 39 de deţinuţi.

William Franklin, Andrei Mandache şi Bogdan Ţîbîrnă au fost însoţiţi de managerul echipei Şerban Sere şi preşedintele CSM Oradea, Florin Birta. Aceştia din urmă le-au prezentat deţinuţilor câteva repere din evoluţia clubului de baschet din Oradea.

Jucătorii, în schimb, le-au povestit deţinuţilor despre parcursul carierelor lor, despre sacrificiile pe care au trebuit să le facă şi munca pe care trebuie să o depună pentru a avea succes.

Această idee a fost subliniată şi de managerul Şerban Sere, care a pus accent pe importanţa seriozităţii şi efortului pentru atingerea obiectivelor, pe plan sportiv şi nu numai.

"Deţinuţii participanţi la activitate au ascultat cu interes discursurile, răsplătindu-i pe vizitatori cu aplauze, cu oferirea unui tablou cu sigla CSM Oradea confecţionat în cadrul activităţilor hobby şi cu interpretarea a două colinde", a precizat, printr-un comunicat de presă, comisarul-şef Gabriel Ţica, şeful Serviciul Educaţie din Penitenciarul Oradea.

Potrivit acestuia, astfel de întâlniri urmăresc influenţarea, prin diferite exemple, a persoanelor închise în Penitenciarul din Oradea pentru a adopta altfel de valori în timpul detenţiei.