Baschetbaliştii de la CSM U Oradea dispută miercuri seară, de la ora 18, jocul retur din optimile de finală ale Cupei României, la Sibiu, cu CSU.

Partida, programată în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu va porni de la scorul de 83-81 pentru gazde, scor înregistrat în tur, vineri, la Oradea, când sibienii s-au impus pe final.

Din păcate, problemele din cadrul lotului echipei orădene continuă, iar o altă veste tristă pentru antrenor însă a venit la începutul acestei săptămâni, când mama lui Cristian Achim s-a stins din viaţă.

În acest context, orădenii speră totuşi să se mobilizeze şi să facă un joc bun la Sibiu, deşi, conform antrenorului Cristian Achim, "gazdele pornesc favorite".

Vestea bună care vine totuşi dinspre echipa medicală este că doi din cei trei jucători de valoare care au lipsit la meciul de la Oradea, Krapic şi Subotic şi-au revenit şi au mari şanse să joace miercuri. Rămâne acum de văzut la ce potenţial vor putea fi utilizaţi, în condiţiile în care ei nu s-au mai putut antrena de ceva timp.

Pentru a obţine calificarea, CSM U Oradea trebuie să se impună la o diferenţă mai mare de două puncte.

Meciul va fi arbitrat de Alexandru Olaru, Bogdan Podar şi Şerban Raşoga, comisar din partea Federaţiei Române de Baschet fiind desemnat Radu Bucerzan.

Partida va putea fi urmărită pe micul ecran doar pe Digi 24 Oradea.

În alte partide din manşa retur a optimilor Cupei României la baschet masculin, miercuri, de la ora 17, CS Universitatea Cluj va întâlni BC Timba Timişoara, iar BC Timişoara - U Banca Transilvania Cluj. De la ora 18, BCM U Piteşti va primi replica celor de la Gaz Metan Mediaş, iar cu începere de la ora 19, SCM U Craiova va întâlni campioana CSU Asesoft Ploieşti.

Meciul dintre Steaua CSM EximBank şi BC Mureş Tg. Mureş s-a disputat marţi şi s-a încheiat cu victoria Stelei cu scorul de 86-78, bucureştenii calificându-se, astfel, pentru sferturile de finală.