Baschetbaliştii orădeni de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul au câştigat în weekend etapa finală a Cupei Liceelor, care s-a desfăşurat la Târgovişte, devenind astfel cea mai bună echipă de baschet liceană din România.

Elevii lui Alin Cureş au câştigat toate cele cinci meciuri, reuşind să învingă în finală echipa Colegiului Naţional Onisifor Ghibu din Sibiu, cu scorul de 57-48. Mai mult, jucătorul Cătălin Horga de la LPS a fost desemnat MVP-ul (Most Valuable Player) turneului, adică cel mai valoros jucător. Alături de el au jucat Silviu Lasc, Andrei Derecichei, Sergiu Pop, Marius Vesa, Laviniu Andrei, Cristian Cheregi, Mihai Bungău, Raul Pop şi Levi Daragiu.

"Echipa LPS a reuşit să aducă primul titlu de campioni naţionali în Cupa Liceelor. Prin acest rezultat se confirmă încă o dată şcoala de baschet orădeană", a declarat Sorin Buhaş, directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor, luni, într-o conferinţă de presă. Prin prisma acestui rezultat, şeful DSJ şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de decizia Primăriei de a nu finanţa proiectele sportive ale LPS.

Pe de altă parte, un rezultat bun au înregistrat şi baschetbalistele de la Clubul Sportiv Mihai Eminescu, care au reuşit să urce pe podium în Turneul Naţional Under 13. Astfel, elevele Suzanei Onaca au învins în 4 din cele cinci meciuri pe care le-au disputat în weekend la Braşov şi s-au clasat pe locul al III-lea.

"Este prima medalie obţinută la junioare din 2001 încoace. Fetele au defilat ca nişte campioane în cele cinci meciuri", a declarat Mirela Casetti, inspector DSJ.